CZ lemondott a Binance tőzsde éléről, hatalmas veszteségeket szenvedtek a kriptokereskedők

-

A Binance tőzsde alapítója, CZ a napokban jelentette be, hogy otthagyja a tőzsde csapatát.

A hírek hatására az árfolyamok megvadultak, és a kereskedők egy része komoly veszteséget szenvedett.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Binance és az alapítója ellen az amerikai Igazságügy-minisztérium folytatott eljárást, most pedig úgy tűnik, pont kerül a mondat végére.

A jelentések szerint CZ bűnösnek fog találtatni a pénzmosás elleni vádakban, és ezért kell otthagynia a tőzsdét, amely úgy vezetőt kap, valamint a Minisztérium számára is meg kell fizetnie 4,3 milliárd dollárnyi büntetést.

A Binance irányítja a kriptopiacot?

A Binance tájáról érkező hírek, események mindig is hatást gyakoroltak a kriptopiacra.

A Glassnode, egy elemzőplatform adataiból látható, hogy a mostani bejelentések hatására az elmúlt 24 óra során több, mint 175 millió dollárnyi, áremelkedésre számító ügylet került likvidálásra.

Mivel azonban az árfolyam felfelé is kilengett, ezért a short pozíciókat is megtizedelték a hírek, 51 millió dollárnyit vesztettek ezeken az ügyleteken a kereskedők.

Nem kriptokereskedőnek való időszak

Az egész piacra kiterjedően az elemzők szerint 226 millió dollárt vesztettek a kriptokereskedők. a likvidált ügyletek száma elérte a 92300-at, a legnagyobb kötés pedig2,35 millió dollárt ért, ezt a Bybit tőzsdén adta fel egy kereskedő a BTC/USD páron.

A nagy tisztogatás mellett az elemzők arra jutottak, hogy a Binance pénzforgalmában is jelentős változások zajlottak.

A DefiLlama adataiból az is kiderül, hogy a tőzsdére befelé áramló pénz mennyisége az elmúlt 24 óra során az 1 milliárd dolláros határ alá esett, így arra lehet következtetni, hogy számos kereskedő állt le a tevékenységével, vagy nem a Binance tőzsdére küldi be a kriptóit.

A BNB token november 21-én ralizott egy kicsit, maga mögé utasítva a piac többi résztvevőjét.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A nagy menetelés persze azonnal elhalt, amit az Igazságügy-minisztérium nyilvánosságra hozta a friss híreket.

A 271 dollárig emelkedő BNB így behúzta a féket, és egyből szabadesésben folytatta, egészen a 230 dolláros régióig zuhanva a cikk írásának pillanatáig.

Olvastad már? A Bitcoin (BTC) kínálatának több mint 80%-a ismét nyereséges lett

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!