A török İşbank és a német Commerzbank végrehajtotta az első blokkláncalapú pénzügyi tranzakciót a két ország között.

Egy neves török bank elvégezte az ország első olyan nemzetközi tranzakcióját, amely a megosztott főkönyv technológiáján alapszik. Ez egy újabb sikert jelent az ország blokklánctörekvéseinek színpadán.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Az İşbank az első olyan török bank amely csatlakozott az R3 Corda platformjához, és most szintén ők lettek az első pénzintézet az országban, amely blokklánc-technológia révén végzett el egy pénzügyi tranzakciót.

Az İşbank és a Commerzbank közötti tranzakció – melyet digitális feldolgozással biztosítottak – a Corda blokklánc-technológiájával jöhetett létre.

Az ügylet 2020. május 27-én történt az İşbank, Şişecam, Kuraray Europe GmbH és a Commerzbank AG között, és laminált üveglapokért fizettek érte a német félnek.

A tesztet a Marco Polo hálózaton folytatták le, amely egy fizetésekre és kereskedelmi tranzakciók biztosítására kifejlesztett rendszer.

„A megosztott főkönyv lehetővé teszi, hogy nagyon hatékonyan és biztonságosan jöjjenek létre ezek a nemzetközi utalások. A tranzakciók biztonságosak, átláthatók és egy megbízható környezetben kerülnek feldolgozásra.” – írta az İşbank sajtóközleménye.

Az R3 Corda technológiája biztosította, hogy a tranzakció csak a kereskedő felek között legyen látható, így sokkal hatékonyabb volt a kifizetés, mint a hagyományos tranzakciók esetében.

A blokklánc paradigmaváltást hozhat a nemzetközi ellátási láncok számára

Şahismail Şimşek, az İşbank igazgatója szerint: „blokklánc-technológia paradigmaváltást eredményezhet a nemzetközi ellátási láncok között a megnövekedett biztonság, sebesség és hatékonyság miatt”.

„Most, hogy sikeres volt ez a próba a blokklánc technológiájával, sokkal egyszerűbb és megbízhatóbb korszak kezdődhet a külkereskedelemben.”

„Tavaly már több tranzakciót is feldolgoztunk a Marco Polo Fizetési Hálózaton és nagyon boldogok vagyunk, hogy az İşbank is kipróbálta a platform egyik indulás előtti verzióját. Biztosítottuk a technikai tényezőket és hitelesítettük a munkafolyamatokat, hogy még hatékonyabbá tegyük a cégek termelését.” – tette hozzá Enno-Burghard Weitzel, a Commerzbank termékkezelési igazgatója.

Törökország „kriptobarát” törvényei miatt több nagy tőzsde is felfigyelt rá. Ilyen volt a Binance és a Huobi.

Törökország emellett blokklánctörekvéseiről is ismert. 2019 szeptemberében a török kormány bejelentette, hogy nemzeti blokkláncinfrastruktúrát építenek.

Ezt követően az ország 2020-as határidővel bevezetné a digitális lírát, az ország központi bankja által kiadott digitális valutát.

Olvastad már? A JPMorgan 1 millió dollárnyi bitcoin miatt Wyomingba kényszerülhet

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: joy joybala

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂