A JPMorgan Chase azok közé a bankok közé tartozik, amelyek élesen kritizálják a bitcoint és más kriptopénzeket.

Sokszor támadják ezeket az vagyoneszközöket, és azt állítják, hogy mindössze csalásról és piramisjátékról van szó.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A kocka kezd megfordulni. A JPMorgan Chase csütörtökön elveszítette kétéves vitáját a kriptopénzvásárlás díjait illetően.

A pénzintézmény néhány ügyfele különféle platformokon keresztül vásárol bitcoint. A bank ezekért a ügyletekért jóval magasabb összegeket számított fel, mint azt kellett volna.

A bank nem ismeri el törvényellenes tevékenységét

A JPMorgan Chase állítólag megterhelte a Chase hitelkártya segítségével kriptopénzt vásárló ügyfeleit.

A bank úgy döntött, hogy az ilyen fizetéseket „készpénzelőlegeknek” minősíti, amelyek sokkal nagyobb díjakkal járnak, mint a rendes vásárlások.

2018-ban aztán egy polgári peres eljárás keretén belül vádat emeltek az intézmény ellen. A JPMorgan Chase még ezek után sem ismerte el, hogy jogsértést követett volna el.

A Reuters hírügynökség csütörtökön arról informált, hogy a manhattani szövetségi bíróságra eljuttatott javaslat értelmében a JPMorgan belement abba, hogy 2,5 millió dollár megfizetésével rendezze a vitát.

„A javaslat készítőinek állítása szerint a megegyezésnek az is legyen az eredménye, hogy az ügyfelek visszakapják a díjak 95%-át.”

Brady Tucker, a javaslat egyik készítője szerint a JPMorgan megsértette a hitelnyújtásról szóló törvényt, mivel nem tájékoztatta ügyfeleit arról, hogy a kriptopénzek vásárlása készpénzkezelésnek minősül.

Az osztályozás eredménye az volt, hogy az ügyfelek nagyobb díjakkal találták szembe magukat. Tucker panaszában kifejtette, hogy a bank több mint 160 dollárnyi kezelési költséget és kamatot számított fel neki rendszeres vásárlásokért. Hitelkártyája segítségével aktívan használta a Coinbase szolgáltatásait.

Megváltozott a bitcoinnal kapcsolatos véleményük

A JPMorgan bank a panasz benyújtásától számítva már néhányszor megváltoztatta bitcoinnal kapcsolatos véleményét.

Volt idő, mikor azt állították, hogy a bitcoin nem fog sokáig működni. Szélsőséges véleményüket aztán egy visszafogottabbra cserélték.

A bitcoinról úgy beszéltek, mint egy olyan vagyonról, amelyet senki nem ért, és amelynek nincs jövője.

Ezután a kriptopénzek támogatóivá váltak. Végül még saját stabilkoint is létrehoztak JPM Coin néven, amely digitális érme célja a blokklánc technológiájával történő azonnali fizetések megvalósítása.

Az érme értéke a bank által birtokolt valódi USA-dollárok által fedezett.

Hibát követtek el, veszteségben vannak

Az ügyben az a legfurcsább, hogy a JPMorgan Chase együttműködik a Gemini és Coinbase tőzsdékkel.

Mindezek ellenére csak év eleje óta – főleg a kriptopénzvásárlással kapcsolatos botrány és a koronavírus-járvány miatt – a kriptopénzvásárlásból származó bevételük nagyjából 70%-kal csökkent.

Elképzelhető, hogy a bank túllépett egy határt, a felhasználók pedig egyszerűen úgy döntöttek, hogy olyan más bankot választanak, amely extra költségek nélkül teszi lehetővé a kriptopénzvásárlást.

Olvastad már? A Goldman Sachs éles kritikája még mindig segíthet a bitcoinon

Forrás: kryptomagazin.sk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂