80.000 hitelkártya adata került fel az dark webre

-

A Cyble kutatócsoportja masszív hitelkártyaadat-kiszivárgásra lett figyelmes a dark weben.

A Cyble kiberbiztonsági cég új kutatása szerint több mint 80.000 hitelkártya adata került fel az internet sötét oldalára május 29-én. Az ügy több ország kártyahasználóit is érinti.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A bejelentés szerint az Egyesült Államok (33 ezer), Franciaország (14 ezer), Ausztrália (5 ezer), az Egyesült Királyság (5 ezer), Kanada (2 ezer), Szingapúr (1,2 ezer) és India (1,3 ezer) hitelkártya-tulajdonosai foghatják a fejüket.

A Cyble információi szerint a Visa és a Mastercard egyaránt érintett.

Az adatok között a tulajdonos neve, a CVC-kód és a lejárati idő szerepel, áruk pedig egyenként 5 dollár kriptopénzben fizetve.

A számlázási címek is kiszivárogtak

A kutatás szerint az országok szerinti osztályozást a kiszivárgott számlázási információk tették lehetővé.

A kártyatulajdonos lakcíme szintén tárgya a kiszivárgásnak, a kiberbiztonsági cégnek így jóval egyszerűbb dolga volt az országok meghatározásánál.

Nem egészen világos, hogy a hackerek honan lopták el az adatokat, a Cyble szerint azonban adathalászat vagy egy online bolt feltörése révén sikerült megszerezni azokat.

A Cyble ezen felül létrehozott egy keresőmotort, amelyben az emberek ellenőrizhetik, vajon személyes információik kiszivárogtak-e a dark webre. Adatbázisuk összesen 40 milliárd rekordot tartalmaz.

Egyre több a lopott adat

A tanulmány azután érkezik, hogy a kiberbiztonsági cég egy másik masszív adatfeltörést azonosított és jelentett, amely több mint 4,75 millió Indaina Truecallertől ellopott adatot árul a dark weben mindössze 1000 dollárért.

A Cointelegraph május 15-én számolt be arról, hogy anonim hekkeresek több mint 129 millió orosz autótulajdonos adatait szerezték meg és kínáltak eladásra szintén a darkneten, valamilyen kriptopénzért cserébe.

Egy csoport támadó nemrég szintén bejutott az Ethereum.org fórumára, és a jelentések szerint a három legnépszerűbb hidegtárca-gyártó felhasználóinak adatait tette közzé.

Olvastad már? Talán ez az utolsó lehetőség olcsón bitcoinhoz jutni?

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!