Az Ethereum idén még semmi érdekessel nem kecsegtetett. Egyre többet hallani a pozitív fundamentumokról. Az árfolyam gyakorlatilag lépést tart mindezekkel, meglepő dolgok azonban nem igazán történtek.

Az ETH-tokenek értéke a cikk írásakor továbbra is 200 dollár alatt van. Elhoztunk azonban nektek egy nagyszerű hírt, amely akár hosszú távon is hozzájárulhat az Ethereum nemcsak tőzsdei, de való világbeli sikeréhez is.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

Bemutatták ugyanis az Ethereum Trust Alliance-et, amelynek célja, hogy növelje a kriptopénzekbe vetett bizalmat.

Bár az Ethereum blokklánca és okosszerződései úgy vannak felállítva, hogy semmilyen harmadik fél hitelesítésére ne legyen szükségük, a mai világban mégis csak azok járnak sikerrel, akik a nagy játékosokat is biztosítják a jó hírnév felől.

Végre minőségileg értékelik a decentralizált alkalmazásokat

Nem beszélve arról, hogy az ETH blokkláncán megvalósuló okosszerződések nagy része olyan hibákat tartalmaz, amelyek végzetesek lehetnek.

Az Ethereum Trust Alliance többnyire blokkláncbiztonsággal foglalkozó cégek csoportosulása. Céljuk, hogy létrehozzák az okosszerződések értékelőrendszerét, annak érdekében, hogy a felhasználók egyszerű módon legyenek képesek megerősíteni egyik vagy másik decentralizált alkalmazás minőségét.

Az okosszerződések biztonsága egyébként egy nagy probléma, gyakran ugyanis maguk a szakemberek is vétenek hibákat. Elég csak a 2016-os DAO-hackre gondolni. Ebben a projektben még az Ethereum-alkotó Vitalik Buterinnek is volt érdekeltsége.

Az esetnek aztán akkora következményei lettek, hogy a hálózat feloszlatásához, és az Ethereum Classic kriptopénz létrejöttéhez vezetett.

Az Ethereum Trust Alliance egyszerűen és gyorsan teszi lehetővé az okosszerződések biztonságának ellenőrzését, illetve annak eldöntését, hogy érdemes-e azokon keresztül pénzt küldeni.

„Bárcsak lett volna ilyen értékelőrendszerünk a 2017-es ICO-robbanás során. Bizonyára sokunk kapott volna szükséges információkat ahhoz, hogy jobb döntéseket hozzunk.”
– áll az Ethereum Trust Alliance weboldalán.

Az első értékeléseket 2020 első negyedévére várják.

Tegnap egyébként kisebb emelkedés volt látható, ahogy az ether a 192 dolláros ellenállást tesztelgette. A cikk írásakor az elmúlt 24 órában 3 százalékot nőtt az árfolyam, amely valamivel jobb a bitcoin 1 százalékához képest.

Az ether ennek ellenére továbbra is lemarad a többi altcoin mögött.

Az XRP tegnap 10 százalékot kapart össze. Lehetséges, hogy ennek oka a mexikói piacon elért sikerei, ahol sokkal nagyobb volumenben kereskednek vele, mint a bitcoinnal.

Említésre méltó azonban, hogy a top kriptopénzek nagyobbik része most gyorsabban nő, mint az Ethereum.

Olvastad már? A Mastercard elmondta, miért hátráltak ki a Libra mögül

Forrás: kryptomagazin.sk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂