Max Keiser felháborodást vált ki ellentmondásos megjegyzésével

-

Max Keiser, Bitcoin-párti és El Salvador elnökének tanácsadója újabb ellentmondásos kijelentést tett a Twitteren.

Keiser az ETH-t, az XRP-t, az ADA-t, a BNB-t és 20.000 másik kriptovalutát, valamint az NFT-ket nevezi átverésnek egy tweetben.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Keiser gyakran agresszív véleményt fogalmazott meg az altcoinokkal szemben, többnyire kritizálta őket a tweetjeiben.

A Bitcoin híve a Bitcoin kivételével minden coint értékpapírnak nevezett. Legutóbbi tweetjében Keiser fokozza bírálatát azzal, hogy átverésnek nevezi őket.

Az XRP-t gyakran kritizálta tweetjeiben, Keiser be nem jegyzett értékpapírnak nevezte, és azt állította, hogy a SEC helyesen tette, hogy üldözőbe vette.

A hétvégén Keiser ismét célba vette az XRP-t. Egyetértett azzal, hogy a SEC túl messzire ment.

Azt állítja, hogy ez a felismerés nem fogja megakadályozni a SEC-t abban, hogy megölje az XRP-t és más kriptovalutákat. A BTC-t azonban Keiser „érinthetetlennek” minősítette.

Az XRP közösség ostorozta Max Keisert, és minden egyes tweetjére – gyakran jogos – válaszokkal reagált.

Válaszul a CryptoLaw alapítója és az XRP-tulajdonosok ügyvédje, John Deaton kijelentette, hogy a SEC nem ölheti meg az XRP-t, mivel egy szoftverkód nem értékpapír.

Mindvégig a szabályozó hatóságok, mint például az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet, következetesen fokozták a végrehajtási intézkedéseket.

Az egyik legfontosabb SEC-ügy a Ripple Labs ellen 2020-ban indított per. A panasz szerint a vállalat elmulasztotta az XRP értékpapírként való regisztrálását.

Számos kripto vállalkozás aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy nem egyértelmű, hogy milyen szabályokat kell követniük, ha egyáltalán vannak ilyenek.

Június elején a SEC azzal borzolta fel a kedélyeket a kriptopiacokon, hogy pert indított a két legnagyobb kriptotőzsde, a Binance és a Coinbase ellen.

Mindkét vállalat azt állítja, hogy nem kínálnak olyan coinokat, amelyek értékpapírnak tekinthetők.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A kriptopiac reagált a fejleményre. Az IOG, a Cardano blokklánc fejlesztője közleményben tudatta, hogy az ADA tokenje „semmilyen körülmények között nem értékpapír”, és hogy a SEC beadványa „számos ténybeli pontatlanságot tartalmaz”.

A Solana és a Polygon hasonlóképpen tudatta, hogy natív tokenjeik, a SOL és a MATIC nem minősülnek értékpapírnak.


Olvastad már? Örökre megváltozhat, hogyan rajongunk a sztárokért

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!