Mark Karpeles, a bedőlt Mr. Gox kriptotőzsde korábbi vezérigazgatója új blokkláncvállalkozást indítana japánban.

Karpeles blokkláncajándéka Japánnak

Ez Karpeles terve az alapján, amit június 5-én elmondott a sajtónak, mialatt továbbra is küzd az adatmanipuláció vádjával a Mt. Gox ügyben.

Sokat egyelőre nem tudni, de az Associated Press (AP) szerint úgynevezett „azonos számítógép technológiát” szeretne felhasználni a projekthez, de Karpeles ezt hivatalosan nem említette.

Az AP szerint a 34 éves francia állampolgár „a blokklánctechnológia vezetőjévé szeretné megtenni Japánt.”

Mindezt azután mondta, hogy az elmúlt hónapokban eseménydús volt a Mt. Gox ügy. A japán ügyészek eredetileg tíz év börtönbüntetésre ítélték volna Karpelest sikkasztásér.

Sikeresen megúszta ezeket a vádakat, de most adatmanipulációval vádolják, amiért akár két és fél és felfüggesztett börtönbüntetést kaphat.

Ügyvédei ezzel a váddal is szembe szállnak, múlt hónapban elmondták, hogy Karpeles már 6 évnyi jogi vita után is folyamatosan bizonyította ártatlanságát.

2013-ban 850 000 bitcoin tűnt el a Mt. Goxról, sokan Karpelesre gyanakodnak a biztonsági és felhasználok vagyonkezelése körüli gyanúk miatt.

2018-ban a rehabilitációs eljárás során nyilvánosan is kijelentette, hogy nem szándékozik részesedni a 160 000 bitcoinból, melyet visszaszereztek és aminek jelentősen megnövekedett az értéke, mióta elvesztették a felhasználók.

„Nem kérek belőle, nem szeretném ezt az egy milliárd dollárt.” – leírta egy Reddit AMA-ban

„Az első naptól fogva nem szerettem volna semmit kapni ebből a csődből. Szerintem nem jó dolog, hogy ez lehetséges és az én felelősségem, hogy ne következzen be.”

Karapeles egy megújult japán kriptoszektorral dolgozik

Egyelőre ugyan nem tudjuk, hogy milyen projekten dolgozik, de nem elképzelhetetlen, hogy egy újabb tőzsdével kapcsolatos üzletbe vágna.

Japán kriptotőzsde szektora továbbra is virágzik, szigorú szabályozások és folyamatos megfigyelés biztosítja, hogy a tőzsdék ne éljenek vissza a felhasználók bizalmával.

A Mt. Gox volt az első bedőlt japán kriptotőzsde, 2018-ban több mint 500 millió dollárnyi altkoint loptak el a Coincheck tőzsdéről, mely azóta új néven indult újra.

A szektor azóta olyan globális cégek figyelmét is felkeltette, mint a Yahoo! Japán, mely május 30-án indította újonnan felvásárolt Tao Tao kriptotőzsdéjét.

Egy japán blokklánc alap nemrég bejelentette, hogy 200 millió dollárt fog a Dél-Koreai Bithumb tőzsdébe fektetni.

Lehet érdekel: Mi lesz, ha minden bitcoint kibányásztak?

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂