Mark Cuban a tokenszabályozási keretrendszer jogi felülvizsgálatára szólít fel

-

Mark Cuban milliárdos vállalkozó egy sor tweetben a token szabályozás jogi keretének átalakítását sürgette.

Összehasonlítva a digitális tartalmakra vonatkozó törvények összetettségét és a változatos token-típusok lehetőségét, Cuban amellett érvelt, hogy egy új rendszert kellene bevezetnie az Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletnek (SEC).


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


„Ha jobban belegondolunk abba, hogy a többfunkciós tokenek SEC általi regisztrációjának más formájára van szükség, akkor van egy jogi precedens. Nézze meg a tartalmat” – mondta.

Cuban tweetjei új vitát nyitottak a tokenekben rejlő sokrétű lehetőségekről, szemben a SEC által jelenleg alkalmazott, túlnyomórészt egydimenziós megközelítéssel.

A milliárdos szerint „Amikor egy eszköz többfunkciós, lehetetlen meghatározni a tulajdonos, a vevő vagy az eladó szándékát. Éppen ezért a SEC-nek olyan regisztrációs eljárást kell kínálnia, amely kifejezetten a kriptotokenekre és a jövőbeli többfunkciós digitális eszközökre vonatkozik”.

Ez rávilágít a gyorsan fejlődő kriptopénzpiac összetettségére és árnyalataira.

A beszélgetésben a milliárdos utalt a SEC nemrégiben a Coinbase-el, az Egyesült Államok legnagyobb kriptopénz tőzsdéjével folytatott interakcióra is, utalva a jogi nehézségekre még a meglévő szabályoknak megfelelő vállalatok számára is.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Cuban megemlítette azokat az akadályokat, amelyeket az induló vállalkozásoknak át kell ugrania, ha legfeljebb 10 millió dollárt szeretnének összegyűjteni, beleértve egy értékpapírügyvéd felbérlését és a részletes SEC-eljáráson való áthaladást.

Cuban szerint ez nem foglalkozik a tokenek utólagos kereskedési szempontjaival, ami a jelenlegi szabályozási keretrendszer szétesését tükrözi.


Olvastad már? Meddig esik még a kriptopiac?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!