Mark Cuban a tokenszabályozási keretrendszer jogi felülvizsgálatára szólít fel

-

Mark Cuban milliárdos vállalkozó egy sor tweetben a token szabályozás jogi keretének átalakítását sürgette.

Összehasonlítva a digitális tartalmakra vonatkozó törvények összetettségét és a változatos token-típusok lehetőségét, Cuban amellett érvelt, hogy egy új rendszert kellene bevezetnie az Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletnek (SEC).


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


„Ha jobban belegondolunk abba, hogy a többfunkciós tokenek SEC általi regisztrációjának más formájára van szükség, akkor van egy jogi precedens. Nézze meg a tartalmat” – mondta.

Cuban tweetjei új vitát nyitottak a tokenekben rejlő sokrétű lehetőségekről, szemben a SEC által jelenleg alkalmazott, túlnyomórészt egydimenziós megközelítéssel.

A milliárdos szerint „Amikor egy eszköz többfunkciós, lehetetlen meghatározni a tulajdonos, a vevő vagy az eladó szándékát. Éppen ezért a SEC-nek olyan regisztrációs eljárást kell kínálnia, amely kifejezetten a kriptotokenekre és a jövőbeli többfunkciós digitális eszközökre vonatkozik”.

Ez rávilágít a gyorsan fejlődő kriptopénzpiac összetettségére és árnyalataira.

A beszélgetésben a milliárdos utalt a SEC nemrégiben a Coinbase-el, az Egyesült Államok legnagyobb kriptopénz tőzsdéjével folytatott interakcióra is, utalva a jogi nehézségekre még a meglévő szabályoknak megfelelő vállalatok számára is.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Cuban megemlítette azokat az akadályokat, amelyeket az induló vállalkozásoknak át kell ugrania, ha legfeljebb 10 millió dollárt szeretnének összegyűjteni, beleértve egy értékpapírügyvéd felbérlését és a részletes SEC-eljáráson való áthaladást.

Cuban szerint ez nem foglalkozik a tokenek utólagos kereskedési szempontjaival, ami a jelenlegi szabályozási keretrendszer szétesését tükrözi.


Olvastad már? Meddig esik még a kriptopiac?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!