Donald Trump amerikai elnök friss bitcoin tweetjei könnyen a 2020-as elnökválasztás vitatémájává teheti a kriptopénzeket, mely jó dolog lehet a kriptobefektetők szerint.

Beszéljünk egy kicsit a bitcoinról 2020-ban

Donald Trump amerikai elnöknek köszönhetően a bitcoin már hivatalosan is központi vitatémája a 2020-as elnökválasztásnak.

Korábban Trump válaszolt Jerome Powell, az Amerikai Szövetségi Rendszer (Fed) elnökének kommentjei, miszerint a bitcoin egy az aranyhoz hasonló spekulatív vagyontárolási eszköz. Ez az egyszerű twitter üzenet a 2020-as elnökválasztás központi témájává változtatta a bitcoint.

Érdekességképpen, a bitcon árfolyama kicsit megindult Trump üzenetei után, úgy tűnik, hogy a Trump rövid távú érdeklődése a kriptopénzek iránt pozitívan hathat a bitcoin árfolyamára.

Gyorsan válaszoltak az intézmények és a kriptoigazgatók

A pénzügyi világ igazgatói szerint is hosszú távon jó hatással lehetnek Trump tweetjei a kriptopénzek számára.

Jeremy Allaire, a Circle vezérigazgatója azt írta, hogy „talán ez az eddigi legjobb jel a bitcoin számára valaha.”

Caitlin Long, Wall Street-i veterán és a Blockchain Task Force tagja arra sürgette Trump elnököt, hogy blokklánc és kriptopénzszakértőket is ültessen a blokklánc csúcstalálkozóra, mivel szerinte az elnököt megvezeti kabinetje a blokklánc és kriptopénzek valódi képességeivel kapcsolatban.

Brian Armstrong, a Coinbase vezérigazgatója és Justin Sun a Tron alapítója is beszállt és arra sürgette Trump elnököt, hogy fontolja újra a bitcoinról alkotott képét.

Armstrong a következőt írta a Twitteren:

„Kihívás kioldva… Először ignorálnak, majd kinevetnek, majd harcolnak veled és végül győzöl. Sikerült belépnünk a harmadik fázisba.”

Mati Greenspan, az eToro piaci elemzője szerint „annak ellenére, hogy Donald nem rajong a bitcoinért a tény, hogy megemlítette nagyon jó jel az egész kriptoipar számára.”

A legjobb része annak, hogy Trump megemlítette a bitcoint az, hogy a többi elnökjelölt is válaszolhat rá, hogy viszonyul a kriptopénzekhez.

Andrew Yang, a Demokrata párt jelöltje például korábban azt mondta:

„Rengeteg lehetőség van a blokkláncban. Biztonságosabbá, átláthatóbbá és hatékonyabbá tehet számos dolgot.”

Yang leginkább a feltétel nélküli alapjövedelem (Universal Basic Income – UBI) tervéről ismert, mely havonta 1000 dollárt adna minden amerikai számára. Yang ethereumban, bitcoinban és egyéb digitális eszközökben is elfogad támogatásokat.

Vitatéma a bitcoin?

Jelenleg 22 jelölt küzd a Demokrata párt elnökjelölti pozíciójáért, így elképzelhető, hogy a bitcoin kérdése is felmerül a Demokrata jelöltek vitájában.

Ahogy P.T. Barnum oly sok évvel ezelőtt elmondta „nincs olyan, hogy rossz reklám” és a történelem is azt mutatja, hogy a bitcoin a jó és a rossz hírekből egyaránt erősödik.

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂