Majdnem 100 milliárd dollárnyi kriptót tartanak külföldön a Dél-Koreaiak

-

A szöuli kormány kötelezővé tette a lakosoknak, hogy az ország területén kívül tartott pénzeszközeiket is bejelentsék, ennek következtében látott napvilágot az információ, hogy a helyi lakosok és vállalkozások majdnem 100 milliárd dollárnyi kriptovalutát tartanak az ország határain kívül.

1500 cég vagy magánszemély nyilatkozott úgy, hogy külföldi kriptopénzes fiókkal is rendelkezik valamelyik szolgáltatónál, az idei bevallások összege pedig majdnem a háromszorosa a tavalyi értéknek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A koreai adóhatóság, az NTS a hivatalos közleményében úgy fogalmazott, hogy mióta törvényileg kötelező lett a külföldi pénzek bejelentése is, rekord-számú vállalat és magánszemély számolt be ilyen pénzeszközökről.

A jelenlegi adatok alapján egészen pontosan 1432 bevallást kapott az adóhatóság, amelynek összesített értéke eléri a 98,4 milliárd dollárt, nagyjából 131 billió koreai wont.

A Dél-koreai cégek esetében egyértelműen az USA vállalatai számítanak a legnépszerűbbnek, a dobogó következő fokain pedig Japán, illetve az Egyesült Királyságot találhatjuk meg.

Magánszemélyeknél az első helyen szintén az USA áll, de a második illetve harmadik legnépszerűbbnek Szingapúr és Hong Kong áll.

Az NTS beszámolójából kiderül, hogy ez a lista csupán az egyes országok népszerűségét jelenti, a fiókok számát, nem pedig azt, hogy hol mennyi pénzt tartanak.

A kriptopénzeket természetüknél fogva nagyon nehéz egy-egy adott földrajzi régióhoz kapcsolni, főleg a nagy, nemzetközi platformok esetén, ahol szinte lehetetlen megállapítani, hogy adott kriptoeszköz pontosan hol is van.

A jelenlegi Dél-koreai adótörvények értelmében a lakosoknak és a vállalkozásoknak be kell jelenteniük az adóhatóság felé, ha 500 millió won, azaz nagyjából 377 ezer dollárnál több pénzeszközzel rendelkeznek valamelyik külföldi országban, függetlenül attól, hogy ez pontosan milyen pénzeszköz.

A bevallás elmulasztása esetén a bírság elérheti a birtokolt összeg akár 20%-át is.

Az országban 2025-ig elhalasztották a tőkenyereség-adó bevezetését a kriptopénzekre, a kormányzat ennek ellenére próbálja növelni az adóbevételeit, a lakosság által tartott kriptopénzek esetén is.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A helyi sajtóban megjelent információk alapján az elmúlt két év során a hatóságok 184 millió dollárnyi kriptopénzt foglaltak le a Dél-koreai adóelkerülőktől.

Olvastad már? Bhutan elindítja terveit egy Bitcoin bányászati farm fejlesztésére

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

3 kripto robbanni fog, miután az Ethereum ETF jóváhagyást kap – Dogecoin (DOGE), Cardano (ADA) és Solana (SOL)

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca, amely jelenleg 1,41 billió dollár kapitalizációval rendelkezik, egy egyedülálló fázist él át, amelyet az altcoinok visszaesése jellemez. Mindezek ellenére van remény egy esetleges...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!