Letartóztatták egy kriptotőzsde vezetőjét Törökországban

-

A Thodex tőzsde két éve állt le, a hatóságoknak most sikerült kézre keríteni az alapítót.

A törökországi tőzsde ügyvezetője, Faruk Fatih Ozer Albániából repült Isztambulba, ahol a repülőtéren előállították a hatóságok.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ozer csalás és pénzmosás vádjaival kell, hogy szembenézzen, így a török hírügynökségek beszámolói alapján a reptéri rendőrség a gép leszállása után azonnal őrizetbe vette.

A sajtóhírekből kiderül, hogy a gép Tiranából, az albán fővárosból indult, és április 20-án reggel érkezett meg Törökországba, ahol a helyi rendőrség már várta Ozert. Így új fejezetbe léphet a Thodex tőzsde ügyében folyó eljárás.

A letartóztatás után Ozer egészségügyi kivizsgáláson esett át, majd ezután került az Isztambuli Városi Rendőrség őrizetébe.

A Thodex tőzsde 2021 áprilisában állt le, így Ozer letartóztatása majdnem két évet váratott magára.

A leállás hirtelen történt, a tőzsde felfüggesztette a kereskedést és a kiutalást, a közösségi médiában pedig megjelentek a hírek, hogy a rendőrség razziát tartott a cég irodáiban.

A hírekben később arról ment a spekuláció, hogy az alapító csalási ügybe keveredett, és azt is bejelentették, hogy a szökésben lévő Ozer nagyjából 2 milliárd dollárnyi kriptopénzt vitt magával, amelyet a tőzsde felhasználóitól lopott el.

A pletykák szerint az elkövető Albániába menekült, miután az Interpol nemzetközi körözést adott ki ellene.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az albán hatóságok tavaly augusztusban tartóztatták le Ozert, több, mint egy évvel a Thodex tőzsde leállása után.

A török hatóságok emellett 62 embert vettek őrizetbe, akik vélhetően szerepet játszhattak a tőzsdei csalás lebonyolításában, és segítséget nyújthattak Ozernek.

zeta

Olvastad már? Választóvonalhoz ért a Bitcoin árfolyama 28800 dollárnál

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!