Letartóztatták egy kriptotőzsde vezetőjét Törökországban

-

A Thodex tőzsde két éve állt le, a hatóságoknak most sikerült kézre keríteni az alapítót.

A törökországi tőzsde ügyvezetője, Faruk Fatih Ozer Albániából repült Isztambulba, ahol a repülőtéren előállították a hatóságok.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ozer csalás és pénzmosás vádjaival kell, hogy szembenézzen, így a török hírügynökségek beszámolói alapján a reptéri rendőrség a gép leszállása után azonnal őrizetbe vette.

A sajtóhírekből kiderül, hogy a gép Tiranából, az albán fővárosból indult, és április 20-án reggel érkezett meg Törökországba, ahol a helyi rendőrség már várta Ozert. Így új fejezetbe léphet a Thodex tőzsde ügyében folyó eljárás.

A letartóztatás után Ozer egészségügyi kivizsgáláson esett át, majd ezután került az Isztambuli Városi Rendőrség őrizetébe.

A Thodex tőzsde 2021 áprilisában állt le, így Ozer letartóztatása majdnem két évet váratott magára.

A leállás hirtelen történt, a tőzsde felfüggesztette a kereskedést és a kiutalást, a közösségi médiában pedig megjelentek a hírek, hogy a rendőrség razziát tartott a cég irodáiban.

A hírekben később arról ment a spekuláció, hogy az alapító csalási ügybe keveredett, és azt is bejelentették, hogy a szökésben lévő Ozer nagyjából 2 milliárd dollárnyi kriptopénzt vitt magával, amelyet a tőzsde felhasználóitól lopott el.

A pletykák szerint az elkövető Albániába menekült, miután az Interpol nemzetközi körözést adott ki ellene.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az albán hatóságok tavaly augusztusban tartóztatták le Ozert, több, mint egy évvel a Thodex tőzsde leállása után.

A török hatóságok emellett 62 embert vettek őrizetbe, akik vélhetően szerepet játszhattak a tőzsdei csalás lebonyolításában, és segítséget nyújthattak Ozernek.

zeta

Olvastad már? Választóvonalhoz ért a Bitcoin árfolyama 28800 dollárnál

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!