Leállították a dubaji hatóságok az Islamic Coin kibocsátását

-

A dubaji szabályozó hatóság, a VARA figyelmeztetést adott ki a befektetők számára, hogy a Bored Gen DMCC (BG) által kibocsátott Islamic Coin nincsen törvényileg szabályozva, sem a kibocsátása, sem a marketingje, sem pedig az értékesítése a lakossági befektetők számára.

Az október 4-én kiadott figyelmeztetésben a hatóság elmondta, a BG nincsen regisztrálva, mint digitális eszközt kibocsátó szervezet, így a tevékenysége sérti a helyi törvényeket.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A VARA azt is megosztotta a befektetőkkel, hogy magának az ISLM coinnak a kibocsátása is törvénysértő a jelenlegi jogszabályok alapján, de a BG, mint vállalkozás soha nem is folyamodott működési engedélyért a VARA-hoz, így nem is kaphatott zöld utat az üzleti tevékenységéhez.

A VARA akciója alig egy hónappal az értékesítés megkezdése után jött, miután a fejlesztőcsapat kihirdette a projekt nyilvános elindulását, és a tokenek eladását.

Pár nappal a figyelmeztetés kiadása előtt pedig az év kripto-innovációjának nevezték a tokent.

Ezek jelentős mérföldkőnek számítanak, nem helyettesíthetik viszont a hivatalos engedélyeket, így a szabályozó hatóság felhívta a befektetők figyelmét, hogy a tokenek illegálisan kerülhettek forgalomba, szabályozói jóváhagyás nélkül.

A hatóság azt is elmondta, hogy azok a befektetők, akik már kapcsolatba kerültek a BG-vel, email-ben jelentkezhetnek a VARA tisztviselőinél.

„A VARA jlenleg is vizsgáljaa az ügyet, hogy a BG részéről történt-e törvénysértés, a tevékenységük ténylegesen összeütközésben van-e a helyi, digitális eszközökkel kapcsolatos üzleti tevékenységeket szabályozó törvényekkel. A BG az eljárás kezdetekor felfüggesztette a marketingjét, és nem is indíthatja újra, míg meg nem szerzi a hozzájárulást a VARA részéről, valamint, amíg nem gondoskodik a megfelelő dokumentációról.”


Olvastad már? A WBTC iránti érdeklődés megugrott

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az 5 legjobb kripto, amire érdemes odafigyelni ezen a hétvégén: Ripple (XRP), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Solana (SOL) és a ScapesMania

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg egy mozgalmas időszakot él át, számos kulcsfontosságú szereplő jelentős lépéseket tesz. Ezek közül a Ripple (XRP), a Cardano (ADA), a Polygon (MATIC), a...

Bitcoin Cash (BCH) technikai elemzés 11.30.

Prémium Bitcoin Cash (BCH) A Bitcoin Cash (BCH) árfolyama kissé csökkent azóta, hogy június 30-án elérte a 329 dolláros éves csúcsot. November 21-én az árfolyam kitört egy rövid...

Mozgolódnak a BTC-bálnák

A BTC árfolyama a 40 ezer dollárhoz közelít, de a bálnák még mindig tartják a pozícióikat. A kérdés, hogy mikor kezdenek eladásba? Az elemzők szerint...

A Tron alapítója szerint nem tudják megszabni, hogy kik használhatják a protokollt

Justin Sun a Tron alapítója nemrégiben a közösségi médiában utasította vissza a Reuters vádjait, amelyek szerint a hálózatát bűnözők is használják, mégpedig egyre nagyobb mértékben. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!