Hét hónapja folyamatosan csökken a Binance piaci részesedése

-

A spot piacon a Binance nagy veszteségeket szenvedett el, a piaci részesedése már hetedik hónapja folyamatosan csökken.

A forgalom az elemzők szerint nem tűnt el, hanem más platformokra költözött, többek között a Huobi, a Bybit, és a DigiFinex felületére.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Binance nehézségeit az USA-ban tapasztalható szabályozói ellenségességnek lehet tulajdonítani.

A Bloomberg október ötödikén cikkezett arról, hogy a Binance részesedése egy hónap alatt 4%-kal csökkent, az augusztusi 38,5%-ról szeptemberre a 34,3%-os értékre húzódott vissza.

binance
A Binance globális spot piaci részesedésének százalékos grafikonja Forrás: Bloomberg

A CCData adataiból látható, hogy ez már a hetedik hónap, hogy a tőzsde forgalma esik. 2023 januárjában a spot piacon a Binance dominált, 55,2%-os részesedéssel.

A spot piac mellett a derivatívák terén sem jó a helyzet, bár itt szerényebb a csökkenés mértéke.

Augusztusban 53,5%-on állt ez a mérőszám, most viszont már csak 51,5%. Januárhoz képest ez is jelentős visszaesés, akkor 62%-os dominanciával uralta a szektort a tőzsde.

A CCData elemzője, Jacob Joseph szerint a szabályozói problémák nagy szerepet játszanak ebben, de emellett más oka is van a forgalom csökkenésének.

A másik jelentős ok az is lehet, hogy a Binance több nagy kereskedési pár esetében is megszűntette a jutalékmentes kereskedési lehetőséget.

A piaci részesedés esése mellett a tőzsde más téren is visszább vesz a lendületből. Szeptemberben jelentették be, hogy teljesen kivonulnak az orosz piacról, és az ottani leányvállalatukat eladják a CommEx tőzsdének.

Oroszország az egyik legjelentősebb piacnak számított a tőzsde esetében, a forgalomnak közel 7%-a onnan érkezett.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A tőzsde szeptember elején jelentette be, hogy változtatásokat vezet be a jutalékrendszerben, és a felhasználók egyéni rangja alapján fogja majd meghatározni a fizetendő kereskedési díjakat.

A legtöbb felhasználó esetében minden spot és margin ügylet során 0,1%-os jutalék bevezetéséről döntöttek.

Az elemzők szerint ez szintén hozzájárulhatott a forgalom lecsökkenéséhez, mivel a kereskedők egy része átpártolt a konkurens Huobi, Bybit, és DigiFinex tőzsdékre, a derivatívák esetében pedig az OKx, Bybit, és a Bitget tudta növelni a részesedését a Binance kárára.


Olvastad már? A legforróbb új mém érme, a Meme Kombat tripla olyan erős lehet, mint a Wall Street Memes?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Így készültek fel a Bitcoin bálnák a kriptopénzpiac növekedésére

A CryptoQuant vezérigazgatója szerint a bálnák long pozíciókat nyitottak, amikor a Bitcoin elérte a 29.000 dollárt, és 2023. augusztus elején megkezdték a felhalmozási fázist. Ki Young...

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!