Kriptobányát találtak egy iskola pincéjében

-

Az Egyesült Államokban, Massachusetts állam egyik középiskolájában egy korábbi alkalmazott 11 ASIC gépet üzemeltetett lopott árammal, hogy kriptót bányásszon magának.

A hatóságok most letartóztatási parancsot adtak ki ellene, mivel nem jelent meg a tárgyalásán.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Nadeam Nahal áramlopás és az iskola tulajdonának a megrongálása miatt kellett volna megjelennie a bíróságon.

Február 23-án Nahal nem tűnt fel a megfelelő időpontban, így a bíróság végzést adott ki, amely alapján a rendőrség letartóztathatja az elkövetőt.

A bírósági adatok alapján Cohasset település iskolájának a dolgozója, Nahal nagyjából 18 ezer dollár értékű áramot lopott el 2021 áprilisa és decembere között, ezzel üzemeltette a bányászgépeit, amelyekkel lebukott.

A helyi rendőrség elmondása szerint ’21 decemberében az iskola igazgatója találta meg a házilag kiépített rendszert az épület kazánházának az egyik eldugottabb részén, ahol nem szabadott volna számítógépeknek és kábelrendszernek lennie.

A helyszínen összesen 11 ASIC-bányászt találtak, és pár hónap megfigyelés után úgy találták, hogy Nahal tehető felelőssé a működtetésért. Nahal ezután felmondott a munkahelyén.

A bányászat történelmében egyáltalán nem ez az első eset, hogy valaki lopott árammal próbálja meg csökkenteni a bányászati költségeket, hogy olcsóbban jusson kriptopénzekhez.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

2021 júliusban Malajziában semmisítettek meg a hatóságok nagyjából 1,2 millió dollárnyi bányászfelszerelést, amelyet áramtolvajoktól koboztak el, akik lopott lakossági áram használatával bányásztak.

Egy évvel korábban pedig, 2020 augusztusában a bolgár hatóságok jelentették be, hogy két illegális kriptobányát is felszámoltak, az üzemeltetőiket pedig letartóztatták, amiért több, mint 1,5 millió dollárnyi áramot loptak a hálózatról, hogy azzal bányásszanak.

Olvastad már? Fogolycserében vehet részt Alexander Vinnik

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Ethereum technikai elemzés 03.31.

Prémium Ethereum Az Ethereum ismét 1.800 dollár alatt kereskedett, mivel az áraknak nem sikerült kitörniük a közelmúltban kialakult kulcsfontosságú ellenállási pontról. A csütörtöki 1.827 dolláros csúcsot követően az...

Hong Kongban is növekszik a kriptobefektetések aránya

A kriptobarát város ismét bekerült a hírekbe, hiszen a helyi befektetők egy csoportja új alapot indított, ProDigital Future néven, és ezzel kifejezetten a kriptoiparra, web3-ra...

Avalanche technikai elemzés 03.31.

Prémium Avalanche Az Avalanche árelemzése a napi grafikonon folyamatos emelkedő tendenciát mutat, mivel a token továbbra is a 20 dolláros ellenállást hajszolja. Az árfolyam az elmúlt 24...

Elon Musk felhívása az AI-kísérletek leállítására

Elon Musk azon felhívása, hogy állítsák le az összes nagyszabású AI-kísérletet, sokkolta a technológiai ipart, és számos befolyásos személyiség támogatta a lépést. Ahogy egyre nyilvánvalóbbá...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!