Kriptobányát találtak egy iskola pincéjében

-

Az Egyesült Államokban, Massachusetts állam egyik középiskolájában egy korábbi alkalmazott 11 ASIC gépet üzemeltetett lopott árammal, hogy kriptót bányásszon magának.

A hatóságok most letartóztatási parancsot adtak ki ellene, mivel nem jelent meg a tárgyalásán.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Nadeam Nahal áramlopás és az iskola tulajdonának a megrongálása miatt kellett volna megjelennie a bíróságon.

Február 23-án Nahal nem tűnt fel a megfelelő időpontban, így a bíróság végzést adott ki, amely alapján a rendőrség letartóztathatja az elkövetőt.

A bírósági adatok alapján Cohasset település iskolájának a dolgozója, Nahal nagyjából 18 ezer dollár értékű áramot lopott el 2021 áprilisa és decembere között, ezzel üzemeltette a bányászgépeit, amelyekkel lebukott.

A helyi rendőrség elmondása szerint ’21 decemberében az iskola igazgatója találta meg a házilag kiépített rendszert az épület kazánházának az egyik eldugottabb részén, ahol nem szabadott volna számítógépeknek és kábelrendszernek lennie.

A helyszínen összesen 11 ASIC-bányászt találtak, és pár hónap megfigyelés után úgy találták, hogy Nahal tehető felelőssé a működtetésért. Nahal ezután felmondott a munkahelyén.

A bányászat történelmében egyáltalán nem ez az első eset, hogy valaki lopott árammal próbálja meg csökkenteni a bányászati költségeket, hogy olcsóbban jusson kriptopénzekhez.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

2021 júliusban Malajziában semmisítettek meg a hatóságok nagyjából 1,2 millió dollárnyi bányászfelszerelést, amelyet áramtolvajoktól koboztak el, akik lopott lakossági áram használatával bányásztak.

Egy évvel korábban pedig, 2020 augusztusában a bolgár hatóságok jelentették be, hogy két illegális kriptobányát is felszámoltak, az üzemeltetőiket pedig letartóztatták, amiért több, mint 1,5 millió dollárnyi áramot loptak a hálózatról, hogy azzal bányásszanak.

Olvastad már? Fogolycserében vehet részt Alexander Vinnik

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!