Közeleg a határidő a MtGox-ról ellopott bitcoin ügyében

-

A becsődölt MtGox tőzsde ügyében Tokióban folyik a bírósági tárgyalás, és a megbízott ügyintéző, Nobuaki Kobayashi nemrégiben emlékeztette a károsultakat, hogy március 10-ig be kell nyújtani az igényüket, ha vissza akarják kapni a platformon tárolt coinjaikat.

A japán tőzsde 2010-ben indult, de 2014 februárjában felfüggesztette a működését, valamint csődöt jelentett, miután 800 ezer bitcoint loptak el a tárcáiból.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ebből azóta 200 ezer coin előkerült, a hozzájuk tartozó BCH-val együtt, és ezt vissza fogják fizetni a tőzsde felhasználóinak.

Kobayashi elmondta, hogy az üggyel foglalkozó csapat rengeteg megkeresést kap, és egyszerűen nem tudnak időben válaszolni a felhasználóknak a folyamattal kapcsolatos kérdésekben.

Mostanra viszont úgy néz ki, hogy a MtGox dolga végleg eldől, és a károsultak számára is bejelentik a visszafizetési terv pontos ütemezését, lefolytatását.

Kobayashi a napokban ismét emlékeztette a tőzsde felhasználóit, hogy a kárigényüket 2023 március 10-ig kell beadni, ha részesülni akarnak a kárpótlásból.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A fizetés során több megoldás is szóba jön majd, kriptopénzben is visszakaphatják a felhasználók a pénzüket, de banki utalás is lehetséges, valamint nemzetközi pénzküldésre is van mód.

Az eljáró bizottság 2017-ben és 2018-ban eladott 35 ezer bitcoint és 34 ezer BCH-t, így a károsultak közül, aki akarja, fiat pénzben is megkaphatja a rá eső részt.

A MtGox által indított igény-bejelentési oldalon tudják beadni a kárigényüket a felhasználók, de az oldalon felhívják a figyelmet arra, hogy az ügyintézéssel foglalkozó csapat esetleg nem tud gyorsan válaszolni.

A bírósági bizottság által megosztott adatok alapján az igényüket kifejező MtGox felhasználók részére összesen 69 milliárd jen, azaz 510 millió dollárnyi fiat pénz, 142 ezer bitcoin, jelenlegi tőzsdei árfolyamon számolva 3,1 milliárd dollár értékben, valamint 17 millió dollárnyi, 143 ezer BCH áll rendelkezésre, amelyet ki tudnak fizetni a károsultaknak.

zeta

Olvastad már? A Blockchain.com leállítja a vagyonkezelési részlegét

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A kolumbiai elnök a bitcoin és a blokklánc felhasználási módjairól tartott megbeszélést

Gustavo Petro, a kolumbiai elnök Samson Mow, a JAN3 ügyvezetője, és több blokklánc-szakértő részvételével tartott egy megbeszélést, amely során a bitcoin lehetséges felhasználási módjairól értekeztek,...

Vajon a Bitcoin (BTC), Solana (SOL), Cardano (ADA), Litecoin (LTC), Chainlink (LINK) karácsonyi rallyja december elején kezdődik?

Vendégbejegyzés A kriptopiac rugalmasságot és folyamatos emelkedést mutat, ahogy belépünk decemberbe. A legutóbbi PCE inflációs adatok úgy tűnik, hogy erősítették a piaci bizalmat, a Bitcoin (BTC) pedig...

Új részletek derültek ki SBF életéről a börtönben

A Brooklyn Metropolitan Detention Center egy volt rabja részleteket árult el SBF  börtönbeli életéről, amely a mérföldkőnek számító csalási peréig vezetett. SBF-t „megzsarolta" A kriptotartalmak készítőjével, Tiffany...

Kedves volt a november az Ethereum NFT-hez? Az adatok a következőket mutatják..

Az elmúlt hetekben az Ethereum (ETH) hálózaton megugrott az aktivitás a non-fungible tokenek (NFT-k) és a decentralizált pénzügyek (DeFi) körül, derül ki a láncon belüli...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!