Közeleg a határidő a MtGox-ról ellopott bitcoin ügyében

-

A becsődölt MtGox tőzsde ügyében Tokióban folyik a bírósági tárgyalás, és a megbízott ügyintéző, Nobuaki Kobayashi nemrégiben emlékeztette a károsultakat, hogy március 10-ig be kell nyújtani az igényüket, ha vissza akarják kapni a platformon tárolt coinjaikat.

A japán tőzsde 2010-ben indult, de 2014 februárjában felfüggesztette a működését, valamint csődöt jelentett, miután 800 ezer bitcoint loptak el a tárcáiból.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ebből azóta 200 ezer coin előkerült, a hozzájuk tartozó BCH-val együtt, és ezt vissza fogják fizetni a tőzsde felhasználóinak.

Kobayashi elmondta, hogy az üggyel foglalkozó csapat rengeteg megkeresést kap, és egyszerűen nem tudnak időben válaszolni a felhasználóknak a folyamattal kapcsolatos kérdésekben.

Mostanra viszont úgy néz ki, hogy a MtGox dolga végleg eldől, és a károsultak számára is bejelentik a visszafizetési terv pontos ütemezését, lefolytatását.

Kobayashi a napokban ismét emlékeztette a tőzsde felhasználóit, hogy a kárigényüket 2023 március 10-ig kell beadni, ha részesülni akarnak a kárpótlásból.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A fizetés során több megoldás is szóba jön majd, kriptopénzben is visszakaphatják a felhasználók a pénzüket, de banki utalás is lehetséges, valamint nemzetközi pénzküldésre is van mód.

Az eljáró bizottság 2017-ben és 2018-ban eladott 35 ezer bitcoint és 34 ezer BCH-t, így a károsultak közül, aki akarja, fiat pénzben is megkaphatja a rá eső részt.

A MtGox által indított igény-bejelentési oldalon tudják beadni a kárigényüket a felhasználók, de az oldalon felhívják a figyelmet arra, hogy az ügyintézéssel foglalkozó csapat esetleg nem tud gyorsan válaszolni.

A bírósági bizottság által megosztott adatok alapján az igényüket kifejező MtGox felhasználók részére összesen 69 milliárd jen, azaz 510 millió dollárnyi fiat pénz, 142 ezer bitcoin, jelenlegi tőzsdei árfolyamon számolva 3,1 milliárd dollár értékben, valamint 17 millió dollárnyi, 143 ezer BCH áll rendelkezésre, amelyet ki tudnak fizetni a károsultaknak.

zeta

Olvastad már? A Blockchain.com leállítja a vagyonkezelési részlegét

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!