Árucikként szabályozhatják az ETH-t és a stablecoinokat

-

Az USA szabályozó hivatalainak a kriptoipar ügyében folyó csatározásában újabb nyilatkozat hangzott el, az Árucikkpiaci Kereskedelmi Bizottság, a CFTC elnöke elmondta, szerintük az Ethereum és a stablecoinok árucikként működnek.

A legutóbbi Szenátusi meghallgatásán a hivatal elnöke világosan kifejtette az álláspontjukat ebben a kérdésben.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Rostin Benham március 8-án vett részt egy szabályozói ülésen, ahol megkérdezték tőle, hogy változott-e valami a CFTC hozzáállása a 2021-es Tether-ügyben kiadott nyilatkozatuk óta.

A múltban a CFTC úgy határozott, hogy az ő véleményük alapján a bitcoin, az ether, és az USDT stablecoin árucikknek tekinthetők.

Hasonlóan fogalmaztak a december közepén Sam Bankman-Fried, a csődbe ment FTX tőzsde alapítója ellen indított per vádiratában is.

„A CFTC-nél úgy véljük, függetlenül a stablecoinok működését szabályozó jelenlegi jogi keretrendszertől, hogy árucikknek tekinthetjük ezeket. Ez világossá vált a szervezetünk számára, mikor a Tetherrel, illetve az általa kiadott USDT-vel foglalkoztunk, amely szerintünk szintén árucikk.”

Az is szóba került a meghallgatáson, hogy mit tenne a CFTC, amennyiben az ETH árucikk lenne, és a CFTC hatáskörébe kerülne a szabályozása.

Benham egyértelművé tette, hogy a CFTC által szabályozott tőzsdéken eleve csak akkor lesz listázható bármilyen ETH-alapú határidős termék, ha jogilag árucikknek lesz meghatározva a token.

„Számos kockázat van jelen, amelyet kezelni kell, és nem engedhetjük meg az ügynökség számára, hogy ezekkel a kockázatokkal anélkül nézzünk szembe, hogy megfelelő jogi háttértámogatás állna a rendelkezésünkre, és a tény, hogy a törvény szemében egy adott eszköz árucikknek számít.”

Benham továbbra is kiáll a nézetei mellett, amelyek alapján az ETH-t árucikknek kell tekinteni.

Tavaly novemberben egy előadásában úgy fogalmazott, hogy jelenleg egyedül a bitcoin van árucikként meghatározva, de igazából az ethernek is annak kellene lennie.

Ezzel a nézetével viszont Benham szembe megy a SEC jelenlegi vezetőjének, Gary Genslernek az álláspontjával, aki szerint a bitcoin kivételével minden más kriptoeszköz értékpapírként határozható meg.

Mivel jelenleg a felügyelő hatóságok ilyen eltérő álláspontokat képviselnek, a kriptoipar szabályozásában továbbra is jelen vannak a nyitott kérdések.

Februárban a SEC elmondta, hogy valószínűleg eljárást indítanak majd a Paxos, a BUSD stablecoin kibocsátója ellen, mivel ez a token regisztrálatlan értékpapírnak is tekinthető, és így a Paxos megszegi a hatályos befektető-védelmi törvényeket.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Nagyjából ezzel egy időben a Terraform Labs is a célkeresztjükbe került, mivel az általuk kiadott algoritmus-alapú stablecoin, az USTC szintén értékpapír lehet.

Egyesek szerint ezek a lépések rávilágíthatnak arra, hogy a SEC milyen hozzáállást akar tanúsítani a jövőben a többi stablecoin-kibocsátó irányába.

zeta

Olvastad már? Közeleg a határidő a MtGox-ról ellopott bitcoin ügyében

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!