Közel a végső megegyezés a Terraform Labs és a SEC között

-

A Terraform Labs és vezérigazgatója, Do Kwon közel állnak ahhoz, hogy megállapodjanak az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletével a csalási ügyben.

Május 29-én egy Jed Rakoff bíróval folytatott telefonos megbeszélésen mindkét fél ügyvédei bejelentették, hogy elvi megállapodást kötöttek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A végső tollvonások

A végleges megállapodás feltételeit várhatóan 2024. június 12-ig nyújtják be bírósági jóváhagyásra.

Az SEC ügye a Terraform Labs és Kwon ellen azon vádakból ered, amelyek szerint félrevezették a befektetőket az általuk kibocsátott kriptopénzek, különösen az algoritmikus stablecoin TerraUSD, az UST és más, Terrához kapcsolódó tokenek stabilitásával és befektetési potenciáljával kapcsolatban.

Februárban a Terraform Labs-t és Kwont felelősségre vonták, és el is ítélték a befektetők megtévesztéséért, miután az SEC azzal vádolta őket, hogy megfelelő regisztráció nélkül kínáltak kriptoeszközöket és hamis állításokat tettek azok stabilitásáról és potenciális hozamairól.

Hogyan kell bedönteni a piacot?

A Terraform Labs 2022 májusi összeomlása példa nélküli negatív hatással volt a kriptopiacra, amelyet egy olyan időszak követett, amelyet gyakran kriptotélnek neveznek. Ez a visszaesés számos kriptoipari céget és befektetőt érintett, csődhullámot indítva, és súlyosan rontva az iparág hírnevét.

A Terra ökoszisztéma bukása komoly kételyeket vetett fel az algoritmusalapú stablecoinok életképességével kapcsolatban, sokan pedig egyenesen megkérdőjelezték azok jövőjét az iparágban.

A megállapodás részeként a SEC körülbelül 5,3 milliárd dollárnyi kártérítést, ezek kamatát és bírságot követel.

Ezzel szemben a Terraform Labs sokkal alacsonyabb, 1 millió dolláros büntetést szeretett volna, kifogásolva a kártérítés mértékét, különösen az SEC ügyében közvetlenül nem érintett kapcsolt vállalkozások, például a Luna Foundation Guard esetében.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Nem egy mintapolgár

Kwon jogi problémái túlmutatnak az SEC ügyén. 2023 márciusában letartóztatták hamis úti okmányok, hamis útlevél használata miatt, amikor megpróbálta elhagyni Montenegrót, ahol szintén potenciális vádakkal nézett szembe.

Később óvadék ellenében szabadlábra helyezték, de az Egyesült Államok kiadatását kérte. Ez egyelőre nem történt meg.

Ez a megállapodás nagy jelentőséggel bír abból a szempontból, hogy kiemeli a szabályozási ellenőrzést és jogi kihívásokat, amelyekkel a kriptoipar szembesül, különösen a Terraform Labs-hoz hasonló nagy horderejű összeomlások után.

Az ügy kimenetele befolyásolhatja a szabályozási hozzáállást és a befektetői bizalmat (vagy annak hiányát) az algoritmusalapú stablecoinokban és más kriptoeszközökben.

Sok szakértő úgy véli, hogy ha a megállapodási feltételeket jóváhagyják, az precedenst teremthet arra, hogyan kezelik a hasonló eseteket a jövőben, potenciálisan szigorúbb szabályozásokhoz és a kriptopiac felügyeletének fokozásához vezetve.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Alig kér kezelési díjat a Franklin Templeton az ETH-ETF után

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Évente 1000 csúcsszakember kiképzésére készül a nigériai kormány

A nigériai kormány éves képzési programot indított 1000 állampolgár számára a mesterséges intelligencia és a blokklánc területén, hogy Nigériát a globális gazdaságok elé helyezze, és...

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!