A BitMEX kriptoderivatíva-tőzsde véletlenül elfelejtette a titkos másolatba tenni egy körlevél címzettjeit – felhasználói e-mail-címek szivárogtak ki.

Az esetet a BitMEX egy november 1-én kiadott hivatalos közleményben ismerte el.

„Felháborítóan inkompetens”

November 1-én írt Twitter-bejegyzésében Jake Chervinsky ügyvéd egyszerű hibaként jellemezte a BitMEX adatbakiját, amely szerinte felháborító inkompetenciára utal a tőzsde részéről.

A közösség érintett tagjai rávilágítottak, hogy a kiszivárgás hekkerek sebezhető áldozatává tette a BitMEX felhasználói fiókkal rendelkezőket, mivel az adat egyfajta „puzzle-darabként” szolgálta a támadók számára.

Néhányan kiemelték, hogy ugyan a legtöbb ember csak nagyjából 1000 felhasználói e-mail-címét láthatja, a BitMEX kvázi a teljes felhasználói adatbázisát kiszivárogtatta.

A kevin mcsheehan Twitter-felhasználó – az envadr kiberbiztonsági cég vezérigazgatója – felhívta a figyelmet azokra a kockázatokra, amelyek az e-mail-fiók feltörésével kapcsolatosak.

„Felhasználóink magánélete elsődleges prioritás”

Közleményében a BitMEX leírta:

„Csapatunk azonnal cselekedett, hogy megfékezze a problémát, jelenleg pedig lépéseket teszünk az irányába, hogy felmérjük a hatás nagyságát. Mindenki biztos lehet abban, hogy mindent megteszünk a hiba kiváltó okának azonosítása érdekében, és továbbra is kapcsolatban leszünk az érintett felhasználókkal.”

„Felhasználóink magánélete elsődleges prioritás” – tették hozzá.

A kiszivárgást követően a Binance kriptováltó azt javasolta az érintett BitMEX-felhasználóknak, akik szintén rendelkeznek Binance-fiókkal, hogy azonnal változtassák meg a Binance-fiókjuk e-mail-címét.

A BitMEX szintén tegnap jelentette be, hogy a hónap elkövetkező felében jelentős változásokat fognak végrehajtani a kriptopénzek árindexeinek súlyozásában.

Olvastad már? Az arannyal szemben 30%-ot nőtt a bitcoin

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon.

Legyen szép estétek! 🙂