Shanxi, Kína egyik észak-keleti tartományának a gazdálkodási részlege összebútorozott a QuarkChain blokkláncos projekttel az építőipari nyersanyagok nyomon követésének megoldására.

Az együttműködés segítségével létre kívánnak hozni egy kormányzat által szabályozott blokkláncos környezetet, amely a helyi adminisztráció segítségére lesz a bányászott nyersanyagok menedzsmentjében és kereskedelmében.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Ahogy a QuarkChain ezt kifejti, sok nyersanyag esetében előfordul, hogy csupán néhány helyszínen állítják elő azokat, viszont számtalan helyre szállítják el.

Így egy rendszer, amely segít ezek felügyeletében, hozzájárulhat a felhasználás hatékonyabbá tételéhez.

Ez a blokkláncos platform így a teljes termékpálya nyomon követését meg tudja valósítani. A termelési, piaci információk hitelességéért pedig a csomópontok üzemeltetői fognak felelni.

Ezeket a csomópontokat pedig főként az iparág nagyobb résztvevői fogják futtatni a bányászat, szállítmányozás és a kereskedelem területéről.

Ahogy a tartomány szóvivője ezt megfogalmazta:

„Jelenleg több helyen is folyik már a tesztüzem a QuarkChain rendszerén. Következő lépésként ezeket fogjuk további helyszínekre és nyersanyagokra kiterjeszteni.”

Az alkalmazott megoldás a blokklánc mellett a sharding, azaz a szilánk-technológiát is használja, így tudják biztosítani a skálázhatóságot, és a hálózat testreszabhatóságát.

A QuarkChain-t fejlesztő vállalat ügyvezetője, Qi Zhou a sajtónak elmondta, a rendszerük rugalmassága miatt választották őket a tartományi tisztviselők.

„A QuarkChain egy heterogén, több láncot kezelő technológia, amely képes a skálázódásra a sharding segítségével. Egyszerre tud kezelni akár több, egymástól különböző blokkláncot is.”

A blokkláncos megoldások már széles körben terjednek világszerte az ellátási láncok területén. A nem módosítható adatoknak köszönhetően nehezebb a hamisítás és a lopás.

A kezdeményezések egészen magas szinten is megvannak már, nemrégiben Afganisztán egészségügyi minisztériuma jelentette be, hogy nagyobb gyógyszergyárakkal együttműködve fognak blokkláncot használni, hogy felszámolják a gyógyszerhamisítást.

Egy nemrégiben publikált tanulmány szerint pedig 2027-re közel 300 milliárd dollárnyi élelmiszert fognak blokklánc segítségével nyomon követni.

Olvastad már? A hashráta újabb rekordja szembe megy a medvék jóslataival

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Любава Мануша

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂