Kína még több aranyat vesz – elkerülhetetlen a bitcoin felhalmozódása

-

Miközben fokozódnak a gazdasági feszültségek, és Trump kormánya folytatja a kereskedelemmel folytatott háborúját, Kína megkezdte a biztonságos vagyoneszközök felhalmozását.
Úgy tűnik, az arany a központi bank általok választott vagyontárgy, de az emberek számára valószínűleg a bitcoin a jó lehetőség.

Kína 100 tonnával bővíti aranykészletét

Egy Bloomberg-jelentés szerint Kína 100 tonna aranyrudat készletezett, amelyet a decemberben megkezdett felhalmozáshoz adhatott hozzá.
A Kínai Jegybank adatai azt mutatják, hogy a júliusi 62,26 millióról augusztusban csaknem 62,45 millió unciára növelte aranytartalékját. A múlt hónapban csaknem 6 tonna aranyat adtak hozzá Kína tartalékjaihoz, amelyekben az elmúlt nyolc hónap alatt körülbelül 100 tonna halmozódott fel.
Mivel a központi bankok a gazdasági lassulásra reagálva csökkentik a kamatlábakat, az arany ára elkerülhetetlenül növekszik. Oroszország szintén őrült aranyvásárlásba kezdett, mivel az USA szankciói továbbra is sértik gazdaságukat.
Ennek eredményeként az arany ára csak ezen az éven 18 százalékkal emelkedett, és a goldprice.org szerint a múlt héten érte el hatéves csúcsát, vagyis 49 dollár/grammot.
John Sharma, a National Australia Bank Ltd. közgazdásza szerint ez a vásárlás folytatódni fog. Mindez arra ösztönzi a központi bankokat, hogy változatossá váljanak.

„A növekvő politikai és gazdasági bizonytalanság mellett az arany ideális fedezetet biztosít, és a központi bankok között pont ezért világszerte keresett lesz.”

A Goldman Sachs Group azon befektetési bankok közé tartozik, amelyek arra számítanak, hogy a nemesfém az elkövetkezendő hónapokban eléri az 1600 dollárt unciánként.

A jüan visszaesik, a bitcoin szárnyal

A folyamatban lévő kereskedelmi háború már kihatott a kínai jüanra, amely az elmúlt évtized legalacsonyabb szintjére esett a dollárral szemben. Ez negatív korrelációt mutat a bitcoin árával, amely a közelmúltban szintén rekordalacsony szintet ért el.
A Bloomberg egy múltheti jelentésben említette meg ezt a visszaesést, arra utalva, hogy a „digitális arany” fedezeti ügylet lehet az emberek számára, mivel a nemzeti valuta gyengül. Ennek további bizonyítékaként szolgál a BTC prémium, amely gyakran megfigyelhető a kínai kereskedőket ellátó tőzsdéken.
Dr. Garrick Hileman, a London School of Economics kutatója hozzátette:

„Ez olyan tőzsdéken lehet feltűnő, mint pl. a Huobi, amely elsősorban a kínaiak ellátásáért felel, és a bitcoinért néha jelentős prémiumdíjat számol fel.”

A közelmúltbeli hongkongi tüntetések szintén hozzájárultak a bitcoin „csáberejéhez”, mivel a tüntetők megpróbálták elhagyni a kínai bankokat.
Minden arra utal, hogy a legnagyobb népességű ország lakossága továbbra is halmozza majd a bitcoint, miközben a központi bank az aranyra koncentrál.
Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!