A 13. Kínai Népkongresszus Állandó Biztossága október 26-án megszavazta az első kriptográfiát szabályozó törvénycsomagot, mely 2020 január elsejétől lép érvénybe, a helyi CCTV híroldal szerint.

A cikk szerint az új szabályozási keretrendszer célja, hogy megalapozza a kriptográfia és a jelszókezelések felhasználásának alapjait.

Az új keretrendszer leírja egy központ kriptográfiai ügynökség szerepét, melynek célja, hogy oktassa a publikum a kriptográfiáról, valamint irányelveket és szabályokat alkosson az ipar számára.

Burkolt kriptopénz szabályozás

Az új törvénycsomag vázlatát május 7-én már közölte egy kínai híroldal. A törvény nagyrészt a kormány centralizált jelszókezelésével foglalkozott és nem említette konkrétan a kriptopénzeket, de a kriptográfiára összpontosított, mely a kriptopénzek egyik alapja.

Wan elmagyarázta:

 „A lényeg az, hogy új kriptográfia vagy hash algoritmus fejlesztése vagy akár felhasználása a törvény fennhatósága alá kerül. Ez azt jelenti, hogy követned kell a CCP előírásait minden „titkosított” tevékenység esetén, ami nagyon tág fogalom, a bányászástól a blokkok terjesztéséig bármit jelenthet.”

Felkészülés Kína kriptovalutájára

Wan szerint a törvénycsomag Kína jövőbeli nemzeti kriptovalutáját alapozza, melynek ugyan nincs hivatalos indulási dátuma, ahogy ezt egy kínai hivatalnok szeptemberben megerősítette.

Ahogy korábban írtunk Kína elnöke, Xi Jinping a blokklánctechnológia terjedésére sürgette országát.

Mindeközben Mark Zuckerberg, a Facebook vezérigazgatója arra figyelmezettet, hogy Kína technológiai előnye a digitális valuták terén kockáztathatja az amerikai dollárt. Zuckerberg így próbálta meggyőzni az amerikai törvényhozókat a libra stabilkoinról.

 „Kína hasonló ötletet próbál elindítani az elkövetkezendő hónapokban. Nem ülhetünk itt és feltételezhetjük azt, hogy mivel jelenleg az Egyesült Államok a vezető ország, ez így is fog maradni, ha nem lendítjük előrébb az innovációkat” – mondta egy hivatalos közleményben

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂