A Federal Reserve, az FDIC és az OCC kiadott egy 2022-es napirendet, amely tele van kriptopénz-prioritásokkal.

Az év elején a három vezető amerikai banki szabályozó – a Federal Reserve Board of Governors, a Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) és a Comptroller of the Currency (OCC) – több „policy sprintet” fejezett be, amelyek célja, hogy felkészítsék az országot a kriptopénzekre vonatkozó banki szabályozásra.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Most az ügynökségek készen állnak arra, hogy kinyújtóztassák a lábukat, és lefussanak egy maratont.

Egy mai közös nyilatkozatban a Fed, az FDIC és az OCC ambiciózus napirendet állított össze 2022-re a kriptopénzekkel kapcsolatban, és olyan kérdésekről fognak dönteni, mint a bankok által történő stabilcoin-kibocsátás és a kriptoeszközök letétbe helyezésével foglalkozó pénzügyi intézmények.

Az idei célok a definíciók megalkotása, a kockázatok feltárása, a meglévő szabályozások azonosítása és a hiányosságok feltárása volt.

Ennek részeként az ügynökségek érintették a kriptopénzek ügyfelek számára történő letétbe helyezését, a kriptopénzek vásárlásában vagy eladásában való segítségnyújtást, a digitális eszközök hitelfedezetként való felhasználását, valamint a stabilcoinok fizetésre való engedélyezését.

A gyakorlat azonban szándékosan több kérdést hagyott maga után, mint választ, ezek közül is elsősorban: melyik tevékenységet kellene engedélyeznünk vagy ösztönöznünk?

Kevés bizonyosság van arról, hogy ezek a beszélgetések hová vezetnek majd. Michael Hsu, az OCC megbízott felügyelője féket szabott annak a kriptobarát szabályozásnak, amelyet elődje, Brian Brooks kezdett meg, aki a Coinbase és a Binance US kriptotőzsdék vezetői munkája között vállalta el a kormányzati állást.

Májusban Hsu a kongresszusnak elmondta, hogy az OCC intézkedései, beleértve a kriptopénzcégek banki engedélyekkel való ellátását és a bankok számára a stabilcoinok kibocsátásának engedélyezését, „nem az összes érdekelt féllel való teljes koordinációban történtek, és nem úgy tűnik, hogy a szabályozási célokkal kapcsolatos szélesebb stratégia részét képezték volna”.

Hsu megjegyzései megalapozták a szakpolitikai sprinteket, lehetővé téve az ügynökségek számára, hogy az új Biden-kormányzat alatt újrainduljanak.

Míg a Brooks-korszak rendelkezései technikailag felülvizsgálat alatt állnak, Biden jelöltje, az OCC teljes munkaidős vezetője, Saule Omarova, megpróbálhatja visszafordítani őket.

A Cornell jogi professzora azt mondta, hogy a kriptovaluták növekvő jelentősége „elsősorban a már most is diszfunkcionális pénzügyi rendszerünknek kedvez”.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

A digitális érem másik oldalán Jelena McWilliams, az FDIC elnöke áll, amely az amerikaiak bankbetétjeinek védelmében betöltött szerepéről ismert.

„Az én célom ebben az ügynökségközi csoportban alapvetően az, hogy utat biztosítsunk a bankok számára, hogy képesek legyenek ezen eszközök letéteményeseként eljárni, kriptoeszközöket, digitális eszközöket valamilyen formában fedezetként használni” – jelentette ki a múlt hónapban a Las Vegas-i Money20/20 konferencián.

Marad tehát a Federal Reserve, amelyet a nemrég újra kinevezett Jerome Powell vezet.

Powell többször is ragaszkodott ahhoz, hogy a stabilcoinokat a pénzpiaci alapokhoz és a bankbetétekhez hasonlóan szabályozni kell.

És az uralkodó vélemény szerint a stabilcoinok a szabályozók látókörében vannak.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Novemberben az elnök pénzügyi kérdésekkel foglalkozó munkacsoportja – amelynek tagjai a Fed, az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet, az Árutőzsdei Határidős Kereskedelmi Bizottság elnökei és Janet Yellen pénzügyminiszter – az FDIC és az OCC mellett ajánlásokat adott ki, amelyekben a stabilcoin-kibocsátók bankként való szabályozását szorgalmazta.

Olvastad már? Piaci félelmet generáltak az új Mt. Gox-kifizetések

Forrás: decrypt.co

Kiemelt kép: Rafael Saldaña

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!