Kiderült, mire fognak összpontosítani az amerikai banki szabályozóhatóságok

-

A Federal Reserve, az FDIC és az OCC kiadott egy 2022-es napirendet, amely tele van kriptopénz-prioritásokkal.
Az év elején a három vezető amerikai banki szabályozó – a Federal Reserve Board of Governors, a Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) és a Comptroller of the Currency (OCC) – több „policy sprintet” fejezett be, amelyek célja, hogy felkészítsék az országot a kriptopénzekre vonatkozó banki szabályozásra.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Most az ügynökségek készen állnak arra, hogy kinyújtóztassák a lábukat, és lefussanak egy maratont.
Egy mai közös nyilatkozatban a Fed, az FDIC és az OCC ambiciózus napirendet állított össze 2022-re a kriptopénzekkel kapcsolatban, és olyan kérdésekről fognak dönteni, mint a bankok által történő stabilcoin-kibocsátás és a kriptoeszközök letétbe helyezésével foglalkozó pénzügyi intézmények.
Az idei célok a definíciók megalkotása, a kockázatok feltárása, a meglévő szabályozások azonosítása és a hiányosságok feltárása volt.
Ennek részeként az ügynökségek érintették a kriptopénzek ügyfelek számára történő letétbe helyezését, a kriptopénzek vásárlásában vagy eladásában való segítségnyújtást, a digitális eszközök hitelfedezetként való felhasználását, valamint a stabilcoinok fizetésre való engedélyezését.
A gyakorlat azonban szándékosan több kérdést hagyott maga után, mint választ, ezek közül is elsősorban: melyik tevékenységet kellene engedélyeznünk vagy ösztönöznünk?


Kevés bizonyosság van arról, hogy ezek a beszélgetések hová vezetnek majd. Michael Hsu, az OCC megbízott felügyelője féket szabott annak a kriptobarát szabályozásnak, amelyet elődje, Brian Brooks kezdett meg, aki a Coinbase és a Binance US kriptotőzsdék vezetői munkája között vállalta el a kormányzati állást.
Májusban Hsu a kongresszusnak elmondta, hogy az OCC intézkedései, beleértve a kriptopénzcégek banki engedélyekkel való ellátását és a bankok számára a stabilcoinok kibocsátásának engedélyezését, „nem az összes érdekelt féllel való teljes koordinációban történtek, és nem úgy tűnik, hogy a szabályozási célokkal kapcsolatos szélesebb stratégia részét képezték volna”.
Hsu megjegyzései megalapozták a szakpolitikai sprinteket, lehetővé téve az ügynökségek számára, hogy az új Biden-kormányzat alatt újrainduljanak.
Míg a Brooks-korszak rendelkezései technikailag felülvizsgálat alatt állnak, Biden jelöltje, az OCC teljes munkaidős vezetője, Saule Omarova, megpróbálhatja visszafordítani őket.
A Cornell jogi professzora azt mondta, hogy a kriptovaluták növekvő jelentősége „elsősorban a már most is diszfunkcionális pénzügyi rendszerünknek kedvez”.

A digitális érem másik oldalán Jelena McWilliams, az FDIC elnöke áll, amely az amerikaiak bankbetétjeinek védelmében betöltött szerepéről ismert.

„Az én célom ebben az ügynökségközi csoportban alapvetően az, hogy utat biztosítsunk a bankok számára, hogy képesek legyenek ezen eszközök letéteményeseként eljárni, kriptoeszközöket, digitális eszközöket valamilyen formában fedezetként használni” – jelentette ki a múlt hónapban a Las Vegas-i Money20/20 konferencián.

Marad tehát a Federal Reserve, amelyet a nemrég újra kinevezett Jerome Powell vezet.
Powell többször is ragaszkodott ahhoz, hogy a stabilcoinokat a pénzpiaci alapokhoz és a bankbetétekhez hasonlóan szabályozni kell.
És az uralkodó vélemény szerint a stabilcoinok a szabályozók látókörében vannak.

Novemberben az elnök pénzügyi kérdésekkel foglalkozó munkacsoportja – amelynek tagjai a Fed, az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet, az Árutőzsdei Határidős Kereskedelmi Bizottság elnökei és Janet Yellen pénzügyminiszter – az FDIC és az OCC mellett ajánlásokat adott ki, amelyekben a stabilcoin-kibocsátók bankként való szabályozását szorgalmazta.

Olvastad már? Piaci félelmet generáltak az új Mt. Gox-kifizetések

Forrás: decrypt.co
Kiemelt kép: Rafael Saldaña

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Hongkong egy befektetővédelmi szabályozáson dolgozik

A hongkongi központi bank vezetője optimistának tűnt a decentralizált technológia jövőjét illetően, míg a koreai központi bank kormányzójának kétségei vannak a közelmúltbeli kriptofertőzés nyomán. A világ...

Ethereum árelőrejelzés decemberre

Prémium Az Ethereum (ETH/USD) árfolyama nehéz helyzetben volt novemberben, a kriptopiaci feszültségek, aggodalmak miatt. Az FTX és az Alameda Research összeomlását követően 1073 dolláros mélypontra esett. Az elmúlt...

Börtönt kapott az EmpiresX kriptotőzsde vezető kereskedője

Joshua David Nicholas az EmpiresX kriptotőzsde vezető kereskedőjeként aktív résztvevője volt egy közel 100 millió dolláros piramisjátéknak. Ennek következtében most elítélték, és 51 hónap letöltendő...

Az Ukrán Nemzeti Bank bevezetné a digitális hrivnyát

Az NBU bemutatta a bankszakma és a magánszektor, köztük a helyi kriptoipar résztvevőinek a saját fejlesztésű digitális valuta, az e-hrivnya tervezetét. A törvényhozók visszajelzéseket várnak...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!