A bányászgépeket gyártó Bitmain 625 millió dollárt bukott 2019 első két hónapjában. Nagyon reménykednek azonban abban, hogy ez megfordul az új 7nm-es bányászási gépek utáni kereslet miatt.

Rosszul kezdődött az év

Egy kínai hírportál beszámolója szerint a Bitmain első negyedéves bevétele 1,082 milliárd dollár volt, amely a 3 hónapra lebontva 253, 253 és 579 millió dolláros pozitív forgalmat jelent.

Januárban és februárban 345 és 280 millió dolláros veszteséggel üzemeltek, de a márciust 315 millió dolláros profittal zárták. Azonban egy 310 millió dolláros veszteség az első negyedév során nagyon nem fest jól.

A veszteség mögött állítólag az elavult 16 nm-es bányászfelszerelés alacsony áron történő értékesítése állhat.

Az új technológia megfordíthatja a Bitmain szerencséjét

Az első negyedéves veszteségek ellenére a Bitmain erős második félévre számít, ha egyszer megszabadulnak a jelenlegi készlettől és elkezdik forgalmazni az új, 7nm-es gépeket.

A Bitmain állítótag egy hatalmas rendelést adott le 7nm-es chipekre a Taiwan Semiconductor Manufacturing Company-nél (TSMC), 3-4 hónapos időtartamra.

A készpénzállomány folytonos növekedésére számítanak a harmadik negyedévben, ahogy megkezdődnek az előzetes rendelések az új gépekre, majd robbanásszerű növekedésre, amint elkezdik a gépek szállítását.

Reményeik szerint a mesterséges intelligenciával kapcsolatos termékeik is több hasznot hoznak majd.

A jobb eredmények a részvénykibocsátást is megdobhatják

A Bitmainnek jobb eredményeket kell felmutatnia, ha befektetőket szeretne találni részvénykibocsátásához (IPO). A cég ismét feltámasztotta IPO-terveit az USA-ban, miután megbukott az eredeti, hongkongi elképzelés.

A cég számára katasztrofális volt a 2018-as év, a kriptopiacok összeomlásával és azzal, hogy rossz lóra tettek a Bitcoin Cash-sel. Ez sokak számára jó hír volt, mivel a Bitmain bukásával egyre decentralizáltabb lett a bányászás.

Olvastad már? Hogyan juthatsz MicroCoinhoz?

A bitcoin feléledése a vállalat számára is kedvező volt, egyes források szerint már az alkalmazottak lehetőségeit is tisztázták a feltámasztott IPO-tervek előtt.

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂