Kenyában lezárult a Worldcoin-nyomozás

-

A kenyai rendőrség befejezte a Worldcoin vizsgálatát, a cég pedig folytathatja tevékenységét az afrikai országban.

A Tools for Humanity jogi vezetője megerősítette, hogy hamarosan újra regisztrálni kezdik a kenyai felhasználókat, a személyes biometrikus adatok gyűjtéséhez.

Lezárult a rendőrségi ügy

A kenyai rendőrség befejezte a Worldcoin ellen folyó vizsgálatát, miután korábban azzal vádolták a céget, hogy illegálisan, engedély nélkül működik az országban.

Egy rendőrségi dokumentumra hivatkozva a helyi sajtóban most arról jelent meg a hír, hogy a nyomozás lezárása lehetővé teszi a Worldcoin számára, hogy újraindítsa tevékenységét Kelet-Afrikában.

Nincs engedély, nincs üzlet

Majdnem egy év telt el azóta, hogy a céget arra utasították, hogy függessze fel tevékenységét.

Akkoriban a kenyai hatóságok határozottan kijelentették, hogy a Worldcoin nem rendelkezik engedéllyel a lakosok adatainak gyűjtésére, így fel kell függeszteniük a működést, amíg a vizsgálatok tartanak.

A felfüggesztésre válaszul a Worldcoin vezetői Kenyába utaztak, hogy megválaszolják a szkeptikus tisztviselők által felvetett aggályokat.

2023 végén a cég nagy előrelépést tett a kenyai hatóságokkal folytatott megbeszélésekben, és az akkor megosztott terveik szerint 2024 elején folytatták volna a tevékenységüket. Ez most az év közepére tolódott.

Akkor most mi is történt?

Egy, a Worldcoin ügyvédeinek címzett dokumentum a kenyai rendőrség bűnügyi nyomozó részlegétől viszont nem közölt indokokat a vizsgálat lezárására.

„A rendőrségi iratokban tulajdonképpen semmiféle hivatkozás nem található arra, hogy miért is zárták le a nyomozást. A nyomozók jelentéseiből annyit tudunk, hogy a rendelkezésre álló dokumentumok átvizsgálása után egyszerűen utasítást kaptak arra, hogy állítsák le a nyomozást.”

A kenyai döntésre reagálva Thomas Scott, a Tools for Humanity jogi vezetője bejelentette, hogy a Worldcoin hamarosan újra regisztrálni kezdi a kenyai felhasználókat, és zavartalanul folytatja a működését az országban.

Olvastad már? 3 kripto, ami visszapattan és 2-3-szorosára nő ezen a héten

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Gazdagodjon meg a választások napjáig: Az 5 legjobb altcoin, amibe érdemes most befektetni

Vendégbejegyzés A kriptopiac továbbra is nyugodt, és egy potenciális bikafutás küszöbén áll. Az altok továbbra is vonzó belépési ponton vannak, fokozatosan emelkednek és készen állnak egy...

Kamala Harris véget vethet a Ripple vs. SEC pereskedésnek?

Azok számára, akik abban reménykednek, hogy a Ripple vs. SEC per hamarosan lezárul, James Murphy ügyvéd, más néven MetaLawMan, megadja a választ. Az ő spekulációi azt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!