Kártalanítja a Magic Eden a pórul járt NFT-vásárlókat

-

A Magic Eden piacteret a napokban hackertámadás érte, és több tucat hamis tokent adtak el a csalók, kicsalva a gyanútlan áldozatok pénzét.

A ME egy sajtóközleményben beszélt az eset részleteiről, és elmondta, hogy néhány új, frissen bevezetett funkcióban lévő programhibát tudtak kihasználni a támadók.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ezek segítségével meg tudták hamisítani a másolt kollekciók azonosítási adatait, így a piactéren ezek, mint a valódi tokenek jelentek meg.

A piactér bejelentése alapján a hiba nagyjából 24 órán keresztül működött. Ez idő alatt a támadók négy különböző kollekció esetében tudtak hamis tokeneket létrehozni, és ezekből 25 darabot el is adtak a mit sem sejtő vásárlóknak.

A ME biztosította a felhasználókat a káruk megtérítéséről. Az érintett kollekciók a Solana népszerű NFT projektjei közül kerültek ki, az ABC és a y00ts, mint két drága gyűjtemény, vált hamisítás áldozatává.

A piactér mindenesetre inaktiválta a kihasználható hibát tartalmazó frissítéseket, így már nincs mód arra, hogy hamis tokenek kaphassanak valódi igazolást.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A fejlesztők a felhasználókat arra is megkérték, hogy a böngészőik háttértárait is frissítsék, hogy az esetlegesen eltárolt adatok ne zavarjanak be, a hamis tokenek ne jelenjenek meg továbbra is, mint megvásárolható NFT-k.

„A Magic Eden biztonságos hely az NFT-kereskedők számára, és, hogy ez továbbra is így maradjon, minden egyes érintett vásárlót kártalanítani fogunk, aki ezzel a problémával találkozott.”

A platformon tapasztalható anomáliákról először 4-én számoltak be a Twitteren, akkor közösségi észrevételekre hivatkozva jelentették be, hogy hamis tokenek jelentek meg az ABC gyűjteményben.

Nem sokkal ezután a y00ts esetében is ugyanerre hívták fel a figyelmet a felhasználók. Ekkor már a vásárlásokról készült screenshotot is megosztottak, ahol látni lehetett, hogy legalább két NFT cserélt gazdát, 2600 dolláros vételárért.

A DeGoods, a y00ts mögötti fejlesztőcég szintén a Twitteren értesítette a követőit, hogy a ME platformján igazolatlan tokenek szerepelnek, mint a kollekció részei.

A héten ez már a második eset, hogy a piacteret megtámadják. A hét elején az Agymenők című sorozatból származó képekkel árasztották el a platformot, valamint pornográf jelenetekkel.

A Magic Eden akkor úgy nyilatkozott, hogy egy harmadik félként közreműködő tárhely-szolgáltató rendszere kompromittálódott, és emiatt jelentek meg a nem kívánt képek a piacon. Az eset nem érintette a felhasználók saját NFT-it.


Olvastad már? DXY, BNB átfogó körkép 2023-as évre

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Chainlink technikai elemzés 03.23.

Prémium Chainlink A Chainlink napos árfolyamgrafikonja árnövekedést mutat. A LINK/USD árfolyam a cikk írásakor 7,38 dolláron kereskedik. A pár még mindig 3,88 százalékos veszteségben van, ha az...

A MakerDAO változásai hatással lehet a DAI-ra

A vezető decentralizált pénzügyi protokoll, a MakerDAO (MKR), változtatásokat javasolt a Peg Stability Module (PSM) műveleteire, válaszul arra, hogy a DAI nemrégiben elvesztette paritását az...

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

12%-kal nőtt a SushiSwap TVL-je az utóbbi hónapban

A SushiSwap (SUSHI) főkönyvvel kapcsolatos tevékenységek egyre szilárdabbak maradtak. Meglepő módon ez annak ellenére volt így, hogy nemrégiben kiderült, hogy az automatizált piacmaker (AMM) az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!