Kártalanítja a Magic Eden a pórul járt NFT-vásárlókat

-

A Magic Eden piacteret a napokban hackertámadás érte, és több tucat hamis tokent adtak el a csalók, kicsalva a gyanútlan áldozatok pénzét.

A ME egy sajtóközleményben beszélt az eset részleteiről, és elmondta, hogy néhány új, frissen bevezetett funkcióban lévő programhibát tudtak kihasználni a támadók.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ezek segítségével meg tudták hamisítani a másolt kollekciók azonosítási adatait, így a piactéren ezek, mint a valódi tokenek jelentek meg.

A piactér bejelentése alapján a hiba nagyjából 24 órán keresztül működött. Ez idő alatt a támadók négy különböző kollekció esetében tudtak hamis tokeneket létrehozni, és ezekből 25 darabot el is adtak a mit sem sejtő vásárlóknak.

A ME biztosította a felhasználókat a káruk megtérítéséről. Az érintett kollekciók a Solana népszerű NFT projektjei közül kerültek ki, az ABC és a y00ts, mint két drága gyűjtemény, vált hamisítás áldozatává.

A piactér mindenesetre inaktiválta a kihasználható hibát tartalmazó frissítéseket, így már nincs mód arra, hogy hamis tokenek kaphassanak valódi igazolást.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A fejlesztők a felhasználókat arra is megkérték, hogy a böngészőik háttértárait is frissítsék, hogy az esetlegesen eltárolt adatok ne zavarjanak be, a hamis tokenek ne jelenjenek meg továbbra is, mint megvásárolható NFT-k.

„A Magic Eden biztonságos hely az NFT-kereskedők számára, és, hogy ez továbbra is így maradjon, minden egyes érintett vásárlót kártalanítani fogunk, aki ezzel a problémával találkozott.”

A platformon tapasztalható anomáliákról először 4-én számoltak be a Twitteren, akkor közösségi észrevételekre hivatkozva jelentették be, hogy hamis tokenek jelentek meg az ABC gyűjteményben.

Nem sokkal ezután a y00ts esetében is ugyanerre hívták fel a figyelmet a felhasználók. Ekkor már a vásárlásokról készült screenshotot is megosztottak, ahol látni lehetett, hogy legalább két NFT cserélt gazdát, 2600 dolláros vételárért.

A DeGoods, a y00ts mögötti fejlesztőcég szintén a Twitteren értesítette a követőit, hogy a ME platformján igazolatlan tokenek szerepelnek, mint a kollekció részei.

A héten ez már a második eset, hogy a piacteret megtámadják. A hét elején az Agymenők című sorozatból származó képekkel árasztották el a platformot, valamint pornográf jelenetekkel.

A Magic Eden akkor úgy nyilatkozott, hogy egy harmadik félként közreműködő tárhely-szolgáltató rendszere kompromittálódott, és emiatt jelentek meg a nem kívánt képek a piacon. Az eset nem érintette a felhasználók saját NFT-it.


Olvastad már? DXY, BNB átfogó körkép 2023-as évre

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Íme, mi történt ma a kriptoszférában

Szeretnéd tudni, mi történt ma a kriptoszférában? Itt vannak a legfrissebb hírek a napi trendekről és eseményekről, amelyek hatással vannak a Bitcoin árára, a blokkláncra,...

Avalanche (AVAX) technikai elemzés 12.08.

Prémium Avalanche (AVAX) Az Avalanche (AVAX) árfolyamának közelmúltbeli emelkedő tendenciája sok tulajdonosnak nyereséget eredményezett. Annak ellenére, hogy a nyereséges tulajdonosok százalékos aránya nőtt, az általános hangulat pozitív maradt. Az...

A BLUR árfolyama 10%-ot zuhant 24 óra alatt

A BLUR árfolyama a december 7-i kereskedés során jelentős esést szenvedett el, egyetlen nap alatt közel 10%-ot zuhant. A Lookonchain on-chain sleuth szerint az altcoin értékének...

A Worldcoin új decentralizációs tervekkel készül: Mit nyerhet a WLD?

A Sam Altman vs. OpenAI vita által érintett Worldcoin (WLD), a Tools for Humanity csapat által vezetett Worldcoin (WLD) saját frissítéssel állt elő. A Worldcoin Alapítvány...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!