Jól megy a bitcoin-bányászoknak

-

Az idei második negyedév kifejezetten jövedelmezőre sikerült a bitcoin-bányászok számára. Három hónap alatt jutottak ugyanannyi bevételhez, mint az egész 2022-es évben.

A tranzakciós díjak mértéke 184 millió dollárt tett ki, és ez önmagában 270%-os növekedés az idei első negyedévhez viszonyítva.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


2021 második negyedéve óta ez az első eset, hogy a bányászati bevétel ismét meghaladja a 100 millió dolláros szintet.

A bányászok bevételének jelenleg a 7,7%-a jön a tranzakciós jutalékokból, a többit a blokkjutalom teszi ki.

A bitcoin-bányászok jutalmat kapnak az új blokkok generálásáért, és ez a jutalom tartalmazza a tranzakciós díjakat is.

Ennek a mértéke attól függ, hogy mennyi a várakozó utalás, mekkora az igény a blokkokban rendelkezésre álló helyre.

A CoinMetrics beszámolója szerint a díjak főleg amiatt emelkednek, hogy a BRC-20 tokenek népszerűsége ugrásszerűen megnőtt.

Ez a Bitcoin hálózaton működő token-szabvány áll az Inscriptions mögött, amely március óta teszi lehetővé, hogy NFT-ket hozzanak létre a felhasználók a blokkláncon.

„Ez az új token-szabvány meghozta a felhasználók kedvét a kísérletezésre, ráadásul teljesen új lehetőségeket tárt fel. Az on-chain bitcoin-tranzakciók esetén is újdonságokat hoz, valamint a Lightning Network fejlődését, terjedését is nagymértékben felgyorsítja.”

A bányászok jelenleg 6,25 bitcoint kapnak egy blokk kibányászásáért, ennyi a blokkjutalom mértéke.

A következő felezés jövő májusban lesz esedékes, amikortól a bányászok 3,125 bitcoint fognak blokkjutalomként kapni. Ehhez jön majd hozzá a tranzakciós jutalék.

A második negyedév más szempontból is említésre méltó a bányászok számára. Májusban az USA Kongresszusa elvetette az eredetileg betervezett különadót, amelyet a bányászvállalatokra szabott volna ki a Biden-kormány.

Emellett a makrogazdasági környezet is előnyöket hozott, hiszen a visszahúzódó infláció alacsonyabb áramszámlát eredményez a bányászfarmoknak.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az elmúlt 12 hónap során a hálózati hashráta mértéke szinte töretlenül emelkedett, ezzel párhuzamosan pedig egyre nőtt a verseny is a bányászok között.

„A piaci verseny továbbra is kemény, amilyen ezelőtt volt. A hashrátában új csúcsokat láthatunk, a második negyedévben megdöntöttük a 375 EH/s értéket. A hálózat hatékonysága szintén nagymértékben növekszik, ahogyan egyre több bányász tér át az olyan modern ASIC gépekre, mint például az S19XP.”

Olvastad már? A Coca-Cola Szerbia egyesítette erőit a SolSea-val

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!