Jól megy a bitcoin-bányászoknak

-

Az idei második negyedév kifejezetten jövedelmezőre sikerült a bitcoin-bányászok számára. Három hónap alatt jutottak ugyanannyi bevételhez, mint az egész 2022-es évben.

A tranzakciós díjak mértéke 184 millió dollárt tett ki, és ez önmagában 270%-os növekedés az idei első negyedévhez viszonyítva.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


2021 második negyedéve óta ez az első eset, hogy a bányászati bevétel ismét meghaladja a 100 millió dolláros szintet.

A bányászok bevételének jelenleg a 7,7%-a jön a tranzakciós jutalékokból, a többit a blokkjutalom teszi ki.

A bitcoin-bányászok jutalmat kapnak az új blokkok generálásáért, és ez a jutalom tartalmazza a tranzakciós díjakat is.

Ennek a mértéke attól függ, hogy mennyi a várakozó utalás, mekkora az igény a blokkokban rendelkezésre álló helyre.

A CoinMetrics beszámolója szerint a díjak főleg amiatt emelkednek, hogy a BRC-20 tokenek népszerűsége ugrásszerűen megnőtt.

Ez a Bitcoin hálózaton működő token-szabvány áll az Inscriptions mögött, amely március óta teszi lehetővé, hogy NFT-ket hozzanak létre a felhasználók a blokkláncon.

„Ez az új token-szabvány meghozta a felhasználók kedvét a kísérletezésre, ráadásul teljesen új lehetőségeket tárt fel. Az on-chain bitcoin-tranzakciók esetén is újdonságokat hoz, valamint a Lightning Network fejlődését, terjedését is nagymértékben felgyorsítja.”

A bányászok jelenleg 6,25 bitcoint kapnak egy blokk kibányászásáért, ennyi a blokkjutalom mértéke.

A következő felezés jövő májusban lesz esedékes, amikortól a bányászok 3,125 bitcoint fognak blokkjutalomként kapni. Ehhez jön majd hozzá a tranzakciós jutalék.

A második negyedév más szempontból is említésre méltó a bányászok számára. Májusban az USA Kongresszusa elvetette az eredetileg betervezett különadót, amelyet a bányászvállalatokra szabott volna ki a Biden-kormány.

Emellett a makrogazdasági környezet is előnyöket hozott, hiszen a visszahúzódó infláció alacsonyabb áramszámlát eredményez a bányászfarmoknak.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az elmúlt 12 hónap során a hálózati hashráta mértéke szinte töretlenül emelkedett, ezzel párhuzamosan pedig egyre nőtt a verseny is a bányászok között.

„A piaci verseny továbbra is kemény, amilyen ezelőtt volt. A hashrátában új csúcsokat láthatunk, a második negyedévben megdöntöttük a 375 EH/s értéket. A hálózat hatékonysága szintén nagymértékben növekszik, ahogyan egyre több bányász tér át az olyan modern ASIC gépekre, mint például az S19XP.”

Olvastad már? A Coca-Cola Szerbia egyesítette erőit a SolSea-val

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb indokok, amiért érdemes kipróbálni az online kaszinókat a következő szerencsejáték-kalandodhoz

Vendégbejegyzés A digitális forradalom életünk számos területét átalakította, és ez alól a szerencsejátékok világa sem kivétel. A globális iGaming piac 2030-ra várhatóan több mint 150 milliárd dollárt...

Kamala Harris kriptopolitikai álláspontja

A sokat emlegetett Kamala Harris, Joe Biden preferált jelöltje továbbra is rejtélyes a kriptovalutával kapcsolatos álláspontját illetően. Washingtonban töltött ideje alatt nyilvánosan nem állt ki az...

A Bitcoin ára továbbra is szilárdan beágyazott a bika piacon, szemek a 74.000 dolláros szinten

A Bitcoin továbbra is erős bikás tendenciákat mutat a napi időkeretben, mégis az elemzők rövid távú figyelmeztető jeleket mutatnak, amelyek figyelmet érdemelnek. A Crypto World elemzője...

Az Ethereum ETF kedden indul – Melyik altcoin kerül a fedélzetre?

Vendégbejegyzés Az Ethereum (ETH) továbbra is meghatározó erő a kriptopénzek világában, mivel sokoldalú platformot kínál a decentralizált alkalmazások és okos szerződések számára. Kiemelkedik a blokklánc technológiában betöltött...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!