Jó hír: a hashrate növekszik, a banyászok pedig halmoznak

-

A Bitcoin bányászok a jelek szerint nem szívesen adják el BTC-jüket, mivel a hashrate a közelmúltbeli eladás ellenére is növekszik.
A Bitcoin-bányászok felhalmoznak, mivel a hálózat hashrátája továbbra is növekedni látszik a Glassnode on-chain analitikai szolgáltató szerint.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Glassnode szeptember 20-i Week on Chain jelentésében megállapította, hogy a bányászok BTC-egyenlegei növekednek, a bányászokhoz kapcsolódó tárcák 14 000 BTC-t halmoztak fel nagyjából 600 millió dollár értékben az elmúlt hat és fél hónap során.
A jelentés azt is megjegyezte, hogy a 2020-as és 2021-es bikapiacon a bányászok a jutalmak nagyobb részét tartják meg, mint a korábbi piaci ciklusokban.
A bányászok általában azért adják el a BTC-t, hogy fedezzék kiadásaikat, beleértve az áramszámlákat és a hardverköltségeket.
Forrás: Glassnode

A bányászok felhalmozási tendenciája folytatódott, mivel a Bitcoin-hálózat hashrátája az elmúlt negyedévben is folyamatosan növekedett.
A kínai bányászok nagyarányú kivonulásával kapcsolatos spekulációk közepette a Glassnode arról számolt be, hogy a Bitcoin hashteljesítménye június végén 51%-kal esett vissza, 90 exahashes helyi mélypontra esett.
A hálózat hashteljesítménye 52%-kal állt azóta helyre, jelenleh 137 exahashes a hétnapos mozgóatlag értéke.
A hash rate helyreállása azt jelzi, hogy a legtöbb bányász mostanra sikeresen átköltözött és újra működik.
A Bitcoin hash rate azonban jelenleg 34%-kal a májusi 184 exahasheses történelmi csúcs alatt van.
A bányászati vagyonfelhalmozás és a hash rate helyreállása ellenére a tőzsdén jegyzett bányászati cégek részvényei némileg visszaestek, ahogy a szélesebb pénzügyi piacok is zakóztak egy kicsit, mivel félő, hogy a kínai ingatlanóriás, az Evergrande hamarosan nem teljesíti a hiteleit.

A Riot Blockchain, amely idén nagy összegeket költött egy új texasi adatközpont létrehozására és hashing-kapacitásának bővítésére, 2,4%-os árfolyam-csökkenést szenvedett el a részvényeinek árfolyamában a kereskedés kezdete, szeptember 20. óta.
A versenytársak, a Marathon és a Hive Blockchain hétfő reggel óta egyaránt szerényebb, 1,5%-os mínuszban vannak, míg a Hut 8 részvények árfolyama ugyanebben az időszakban 5,4%-kal esett így kerekítve ki a „négy nagy” észak-amerikai bányavállalat mindegyikének teljesítményét.
A bányászati részvények azonban a héten eddig jobban teljesítettek, mint a Bitcoin: a BTC több mint 10%-ot zuhant, és a CoinGecko szerint a cikk írásakor 42.730 dolláron kereskednek vele.

Olvastad már? Ezért lehet a Bitcoin biztonságban egy globális tőzsdei válságtól

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitwise benyújtotta Ethereum ETF kérelmét

A Bitwise, az egyik vezető kriptopénz vagyonkezelő S-1 formanyomtatványt nyújtott be az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez egy spot alapú Ethereum ETF elindítása érdekében. Ha jóváhagyják, a...

Binance Coin (BNB) technikai elemzés 03.28.

Prémium Binance Coin (BNB) A Binance Coin (BNB) múlt heti árfolyam-emelkedése a Chaikin Money Flow (CMF) lefelé irányuló trendjével együtt medvés divergenciát hozott létre, ami potenciális árfolyam-fordulatra...

Ezek a kriptók gazdaggá tesznek ezen a bikafuttatáson

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződése élénk vitákat váltott ki a kriptoközösségben, és sok szakértő jelentős árfolyam-emelkedésre számít. Ezt a fejleményt alapul véve bizonyos kriptovaluták készen állnak arra, hogy...

„A Solana az új Ethereum” – Íme, miért gondolja ezt ez a vezető

A Solana (SOL) decentralizált tőzsdei (DEX) tevékenysége rekordot döntő tranzakcióvolumen-emelkedésnek volt tanúja, ami egybeesett a szélesebb kriptopénzpiaccal. Különösen a Solana heti DEX volumene meghaladta a 13,3...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!