A héten eséssel kezdett a piac, az ether sem kivétel ez alól, már a 2000 dollárnál lévő támaszt figyelik az elemzők.

Mindezt a Kínából érkező ingatlanpiaci rossz híreknek tudhatjuk be.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Coinbase platformján egy 12,5%-os esést követően 2911 dollárig zuhant az ETH ára, augusztus óta nem látott szintre. Ugyanígy a top10 többi szereplője is lejtőre került.

Az esést tovább táplálta, hogy az ázsiai, európai indexek szintén pirosban kezdték a hetet, a dollár és az USA államkötvények viszont jól teljesítettek.

Forrás: Messari

Az esés központjában a kínai ingatlanfejlesztő, az Evergrande áll, amely a jelenlegi adatok alapján mintegy 300 milliárd dollárnyi adóssággal rendelkezik.

Szeptember 23-án pedig fizetniük kellene. Ha az Evergrande bedől, az számos bankot magával ránthat, hasonlóan, ahogyan 2008-ban a Lehman Brothers csődje is hamar kiterjedt az egész Egyesült Államokra.

Az ether nem mutat nagy korrelációt a világpiaci folyamatokkal, a bitcoinnal viszont nagyjából együtt mozog. Így a kínai lakáspiaci aggodalmak az ETH árán is meglátszanak.

Medvés jelek

A grafikon egy dupla csúcsot rajzol ki, amely hagyományosan esést jövendöl, nagyjából 75%-os eséllyel.

Ez erős árfolyam-ralik után szokott jelentkezni, amelyet visszahúzódások majd újabb felugrások tarkítanak, az úgynevezett nyakvonal fölött tartva az árfolyamot.

Végül az ár ennél lejjebb kerül, mégpedig annyival, amennyi a távolság a csúcs és a nyakvonal között.

Most az ether úgy néz ki, hogy ezt a mintát követi. A májusi 4385 dolláros csúcsról egészen 1984-ig húzódott vissza, majd szeptember elejére ismét 4000 fölé került egy kis időre.

Forrás: TradingView

Ha a grafikon tovább folytatódik, és ténylegesen dupla csúcsot látunk, akkor várhatóan közeledik a 2000 dollárig való lecsúszás.

Ez a szint ráadásul az 50 napos mozgóátlag környékén van, amely egészen pontosan most 2118 dollárnál húzódik.

Ezt szintén erős támaszként definiálják a kereskedők. Korábban ez az árszint mindig jó elrugaszkodási alapot jelentett az erősödésekhez. Ugyanezen a napos időtávon a 200 napos mozgóátlag most 2536 dollárnál tartózkodik.

Forrás: TradingView
Fundamentumok

Az ether továbbra is jó ütemben terjed, köszönhetően a defi és az NFT szektor példátlanul növekvő népszerűségének.

Cathie Wood, az Ark Invest ügyvezetője úgy nyilatkozott nemrégiben, hogy ő személy szerint 40%-os allokációt javasol etherbe.

„Lenyűgöző, hogy a defi hogyan teljesít. Olyan mértékben csökkentik a pénzügyi infrastruktúra költségét, hogy a hagyományos pénzügyi szektor egyáltalán nem boldog, ezt látva.”

Olvastad már? A „valaha volt legjobb medvepiac” – 5 dolog, amit érdemes figyelni ezen a héten a BTC-n

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.