Az eredeti stock-to-flow modell szerint a bitcoinnak most 10.000 dollár körüli értéknél kell tartania – előrejelzései eddig nem voltak tévesek.

Az egyik legismertebb BTC-ármodell készítője szerint eljött az ideje annak, hogy a bitcoin megkezdje következő jelentős áremelkedését.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A PlanB kvantitatív elemző egy szeptember 14-i tweetben egyre feltűnőbb jeleket emelt ki arra vonatkozóan, hogy a BTC/USD páros ismét történelmi rekordokra számíthat.

„Itt az idő a fellendülésre”

A stock-to-flow (S2F) modelljének eredeti megtestesülésére utalva a PlanB azt mondta, itt az ideje annak, hogy megemelje nagyságrendi pozícióját.

„Ez a 2019-es modell, amely csak a bitcoin történelmi adatait tartalmazza (egyéb adatok aranyról, ezüstről, gyémántról, ingatlanokról nem voltak felhasználva)” – írta, bemutatva az új, időközben frissített diagramot.

„A halvingnál láthatjuk a modellérték megugrását (fehér vonal), és az S2F ennek megfelelő csökkenését a modellhibákban (fehér pontok). Itt az idő a fellendülésre.”

Forrás: PlanB / Twitter

Az eredeti S2F-diagram eltér a legújabb stock-to-flow eszközkeresztező (S2FX) modelltől, amely makrotényezőket tartalmaz, és vagyoneszközként vezeti be a bitcoin átalakulásának „fázisait”. A modell szerint még a 2024-es év előtt lehetséges lesz a 288.000 dolláros bitcoinár.

A májusi halving óta a bitcoin „piros pontokat” rajzolt a diagramra, amelyek megfeleltek az elvárásoknak, ha nem is hasonló módon ahhoz, mint amilyen a 2016-os halving volt.

A Cointelegraph piaci elemzője, Michael Van de Poppe számára a technikai elemzés szempontjából érdekes módon szintén feltűnt ez a minta.

 

„Ha időszakokat és piaci ciklusokat szeretnénk összehasonlítani, a piac jelenlegi állapota a 2016-oshoz hasonlítható” – írta szeptember 14-én a Twitteren.

„Lassú felfelé törés, hosszú oldalirányú konszolidációs időszakokkal. 2016-ban több ilyet lehetett megfigyelni. 2020-ban és 2021-ben valószínűleg szintén ezt fogjuk látni.”

Arra a kérdésre, hogy honnan származik majd pénzügyi forrás annak érdekében, hogy a BTC/USD páros a 100.000 dollár fölé emelkedjen, PlanB egy S2F-ről szóló blogbejegyzésre hivatkozott, és megerősítette, hogy feltevése továbbra is érvényes.

„A mennyiségi enyhítés okozta károkat az ezüst, az arany, a negatív kamatlábú országok [..], a rabló kormányokkal rendelkező országok [..], a milliárdosok és milliomosok, valamint az intézményi befektetők látják majd.”

Az elemzők a biztonsági vagyoneszközök bikafutamát figyelik

A héten a bitcoinon túl folytatódik a biztonságos vagyoneszközöket körülvevő optimizmus.

A Cointelegraph jelentései szerint nagy reményeket fűznek ahhoz, hogy az arany pozitívan fog reagálni az Egyesült Államok Federal Reserve-jének irányelvfrissítésére.

Még több közösségi élményre vágysz? Gyere és mondd el véleményed egy cenzúrázatlan, barátságos környezetben!

A Bloomberg Intelligence fő stratégája, Mike McGlone a következőkben az arany erejét hangsúlyozta.

„Kevesebb spekuláció és több szerves keresleti erő játszik szerepet az értéktárolónál, ez pedig egy egészséges bikapiacra utal.” – összegezte hétfőn.

Az XAU/USD jelenleg épphogy 1.950 dollár alatt tartózkodik, míg augusztusban 2.075 dolláros rekordokat ért el.

Olvastad már? Armstrong szerint trösztellenes az, amit az Apple a Coinbase-zel művel

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂