IRS-vezető: a kripto a jövő, de eszméletlen sok a csalás

-

Az IRS vezetője rengeteg csalási lehetőséget lát az NFT-kben és a kriptovalutákban, mivel a kereslet 2022-ben tovább növekszik.
Az adóhivatal egyik vezető különleges ügynöke egy konferencián elmondta, hogy az NFT-k és a kriptovaluták jelentik a „jövőt”, de kiemelte, hogy a csalás és a manipuláció még mindig burjánzik a kriptotérben.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ryan Korner az IRS bűnügyi nyomozóiroda Los Angeles-i területi irodájából jelentkezett a USC Gould School of Law által kedden tartott virtuális rendezvényen.
A Bloomberg jelentése szerint Korner azt mondta:

„Egyszerűen hatalmas halmokat látunk a csalásokból ezen a területen”.

A rendezvényen elmondta, hogy az IRS CI részlege elismeri a kriptoszektor jelentős növekedését, de megjegyezte, hogy a digitális eszközök használata nem korlátozódik a fizetésekre és a kereskedelemre.
Különböző tiltott magatartásokat vázolt fel, mint például a csalás, beleértve a pénzmosást, a piaci manipulációt és az adóelkerülést.

Korner különösen a piaci manipulációt emelte ki, rámutatva arra, hogy a magasan jegyzett befektetők képesek egyetlen tweet segítségével befolyásolni az eszközárakat.
Beszélt a hírességek szerepvállalásáról a térben, talán olyan példákra gondolva, mint Kim Kardashian és Floyd Mayweather – akik nemrég kerültek kereszttűzbe egy EthereumMax nevű, állítólagosan csaló token népszerűsítése miatt.
Korner így fogalmazott:

„Nem feltétlenül kutakodunk a hírességek után, de amikor olyan nyílt megjegyzést tesznek, ami azt mondja, hogy »hé, adóhivatal, nézz már a körmömre«, akkor azt megtesszük.”

„Ez a tér a jövő”

Az esemény során Korner kijelentette, hogy az ok, amiért a részleg aktívan képzi és oktatja ügynökeit a kripto- és NFT-szabályozásról, az az, hogy „ez a tér a jövő”, és nem fog csak úgy eltűnni.
Korner azt is kijelentette, hogy az IRS együttműködött más szövetségi ügynökségekkel, köztük az Igazságügyi Minisztériummal, hogy „mindenki egy oldalon álljon és a bűnözők előtt járjon” – mondta.

Az IRS nyomozói a 2021-es pénzügyi évben 3,5 milliárd dollár értékben foglaltak le pénzügyi bűncselekményekhez kapcsolódó kriptopénzeket. Ez a részleg által az adott időszakban lefoglalt összes eszköz 93%-át tette ki.
„Az IRS CI 80 olyan ügyet tartott nyilván az év végén, amelyeken még aktívan dolgozott, és amelyekben az elsődleges jogsértés kriptókhoz kapcsolódott” – mondta Korner.

Olvastad már? Nem igazán tudják eldönteni az elemzők, hogy merre fog menni a bitcoin

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Mike Novogratz azt állítja, hogy a kripto lustálkodik

Mike Novogratz, a Galaxy Digital alapítója és vezérigazgatója a CNBC-nek adott június 1-jén adott interjújában őszintén értékelte a kriptovaluták jelenlegi helyzetét. "A kriptók " - jegyezte...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!