Íme, mi történt ma a kriptoiparban

-

Szeretnéd tudni, mi történt ma a kriptoiparban? Íme a legfrissebb hírek a Bitcoin árfolyamát, a blokkláncot, a DeFi-t, az NFT-ket, a Web3-at és a kriptószabályozást befolyásoló napi trendekről és eseményekről.

Az Európai Parlament jóváhagyta a világ első olyan jogszabályát, amely a mesterséges intelligencia (AI) szabályozására irányul.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin Fog alapítóját, Roman Sterlingovot pénzmosásért elítélték, és a nagy pénzintézetek befejezték a Canton Network blokklánc kísérleti tesztjét.

Az Európai Parlament elfogadta a mérföldkőnek számító AI-törvényt

Az Európai Unió mesterséges intelligenciáról szóló törvényét – az EU AI-törvényt – március 14-én véglegesen jóváhagyta az Európai Parlament, amely a világ egyik első átfogó AI-szabályozását jelenti.

Az uniós AI-törvény a 27 tagállamból álló blokkot szabályozza majd annak biztosítása érdekében, hogy „az AI megbízható és biztonságos legyen, és tiszteletben tartsa az uniós alapjogokat, miközben támogatja az innovációt” – olvasható az EU Parlament honlapján.

A jogszabály a gépi tanulási modelleket négy kategóriába sorolja a társadalomra jelentett kockázatuk alapján, a magas kockázatú modellekre pedig a legszigorúbb szabályok vonatkoznak.

Az Európai Bizottság honlapja szerint az „elfogadhatatlan kockázat” a legfelső kategória, amely betiltja „az emberek biztonságára, megélhetésére és jogaira egyértelműen veszélyeztetőnek ítélt összes mesterséges intelligencia-rendszert, a kormányok által végzett társadalmi pontozástól kezdve a veszélyes viselkedésre ösztönző hangalapú asszisztenciát használó játékokig”.

Pénzmosásért ítélték el a Bitcoin Fog alapítóját

Roman Sterlingovot, a Bitcoin Fog kriptoközvetítő szolgáltatás alapítóját bűnösnek találták az Egyesült Államokban pénzmosás, pénzmosásra irányuló összeesküvés, engedély nélküli pénzszállító vállalkozás működtetése és a washingtoni pénzszállítói törvény megsértése miatt.

A vádak összesen legfeljebb 50 év börtönbüntetéssel járnak, az ítélethirdetést július 15-re tűzték ki.

Sterlingov ügyvédje, Tok Ekeland egy március 12-i X-bejegyzésben közölte, hogy csapata fellebbezni fog.

A nyomozati eljárásban szereplő bizonyítékok szerint Sterlingov 2011 októberétől 2021 áprilisáig működtette a Bitcoin Fog-ot, amely az amerikai igazságügyi minisztérium (DOJ) szerint pénzmosási szolgáltatás volt „olyan bűnözők számára, akik el akarják rejteni tiltott bevételeiket a bűnüldözés elől”.

Ez idő alatt a szolgáltatás több mint 1,2 millió bitcoint (BTC) mozgatott – a tranzakciók idején 400 millió dollár értékben.

A DOJ szerint a kriptopénz nagy része kábítószerrel, számítógépes csalással való visszaéléssel és személyazonosság-lopással kapcsolatos darknetes piacterekről származott.

Sterlingov azzal érvelt, hogy ő a szolgáltatás felhasználója volt, nem pedig üzemeltetője.

A DOJ szerint a kriptotőzsdei számláira befizetett kriptók „túlnyomó többsége” a Bitcoin Fog-hoz kapcsolódó „Bitcoin-klaszterekből” származott.

Az esküdtek vagyonelkobzást ítéltek meg a lefoglalt Bitcoin Fog pénzeszközökre, köztük egy Bitcoin Fog tárcában tartott 1354 BTC-re és egy lefoglalt Kraken számlán tartott közel 350 000 dollárnyi különböző kriptovalutára.

A banki résztvevők csatlakoznak a blokklánc-pilothoz

A hagyományos pénzügyek körében melegedni látszik a blokklánc-technológia felkarolása, mivel 45 nagy szervezet 155 résztvevője vett részt a Canton Network kísérleti programjában.

A résztvevők között volt többek között a Cboe Global Markets, a Goldman Sachs és a BNY Mellon.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A Bloomberg beszámolója szerint az intézményi befektetők több mint 350 szimulált tranzakcióban vettek részt a Canton blokkláncon olyan területeken, mint a tokenizált eszközök, az alapok nyilvántartása, a digitális cash, az értékpapírkölcsönzés és a marginkezelés.

A Canton egy interoperábilis blokklánc, amelyet a Digital Asset Holdings 2023 májusában indított el.

„Négy nap alatt a résztvevők 22 dApp-ot próbálhattak ki, amelyek öt alapnyilvántartást, öt készpénznyilvántartást, három kötvénynyilvántartást, három kereskedési, négy margin és két finanszírozási alkalmazást foglalnak magukban, hogy tokenizált értékpapírokat, pénzpiaci alapokat és betéteket cseréljenek az alkalmazások között” – közölte a Canton Network.

A hírre azért került sor, mert egyre több pénzintézet mártózik meg a blokklánc- és kriptotechnológiában.

A svájci UBS bank hongkongi leányvállalata februárban tokenizálta a Xiaomi kínai okostelefon-vállalat részvényeinek opciós vételi opcióját Ethereum-on.

Olvastad már? A Bitcoin ára elérheti a 360.000 dollárt egy évvel a halving után

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Az amerikai részvények most még a bitcoinnál is jobb választásnak számítanak?

A bitcoin a második negyedévben alulteljesítette az amerikai részvényeket, és ez a tendencia a harmadik negyedévben is folytatódhat. Quinn Thompson, a Lekker Capital kripto fedezeti alap...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!