IIF vezetője: A Bitcoin (BTC) „értelmetlen eszköz”

-

Robin Brooks, az Institute of International Finance (IIF) vezető közgazdásza „értelmetlen eszköznek” minősítette a Bitcoint (BTC), piaci mozgásait inkább a Federal Reserve politikájának, mint belső értékének tulajdonítva.

Ez a nyilatkozat annak fényében hangzott el, hogy a Bitcoin a Binance jogi történetének megoldása és a „spot bitcoin” ETF-ek várakozása miatt a Bitstamp tőzsdén 38 437 dollárral új csúcsot ért el, ami 2022 májusa óta a legmagasabb szint.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Nem független eszköz?

Brooks állítása, hogy a Bitcoin olyan, mint „csak egy újabb határidős szerződés a Fed-re”, arra utal, hogy a kriptopénz értékét és piaci viselkedését nagymértékben befolyásolja a Federal Reserve monetáris politikája, nem pedig a saját fundamentumai.

Ez a nézőpont megkérdőjelezi a Bitcoin decentralizált és független eszközként való általános nézetét.

A befektetők Brooks szerint talán jobban járnának, ha közvetlenül olyan határidős ügyletekkel foglalkoznának, amelyek a Fed lépéseire fogadnak.

Szerinte a Bitcoin mozgásai inkább csak tükrözik az általánosabb gazdaságpolitikát, mintsem önálló értékkel bíró eszköz.

Brooks korábbi kritikái a Bitcoinról

A neves közgazdász a közösségi médiában közzétett bejegyzéseiben következetesen hangsúlyozta a kriptopénz zászlóshajójának a Fed kamatpolitikájával való összefüggését.

Véleményét alátámasztja az a tény, hogy a Bitcoin árfolyama esik, amikor a Fed hawkish álláspontot képvisel, és emelkedik dovish kilátások esetén.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Brooks azt is elutasította, hogy a Bitcoin értékmegőrző vagy diverzifikációs eszközként szolgáljon.

Korábban „buborékos eszközként” bélyegezte meg, amely érzékeny a monetáris politika változásaival szemben.

Olvastad már? A ChatGPT megjósolta, mennyi lesz a Bitcoin 2024-es árfolyama

Kiemelt kép: freepik.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezrek tolonganak az ingyen kriptóért

A Solana lánc egy újabb nyerő mém érmét készített a kriptó befektetőknek. A SMOG sárkányos érme lángnyelvei olyan messzire érnek, hogy már több ezernyi harcos...

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!