Így reagált a BNB a Binance CFTC-vel való megegyezésére

-

A Binance és volt vezérigazgatója, Changpeng Zhao jogi eljárásában frissítés történt.

A bíróság végzést hozott a tőzsde, a volt vezérigazgató és egy másik kulcsfontosságú tisztviselő ellen.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A végzésben körvonalazódtak a kiszabott bírságok, és meghatározásra kerültek bizonyos működési változtatások, amelyeket a tőzsdén belül végre kell hajtani.

A Binance és a CZ pénzbírságot kap

Az amerikai Commodity Futures Trading Commission (CFTC) december 18-án jelentette be, hogy az Illinois északi körzetének amerikai kerületi bírósága jóváhagyta a korábban nyilvánosságra hozott egyezséget.

A bíróság végleges tiltó végzést, polgári jogi pénzbüntetést és méltányossági jogorvoslatot tartalmazó beleegyező határozatot hozott Changpeng Zhao (CZ) és a Binance ellen.

A bíróság 150 millió dolláros polgári jogi pénzbüntetést szabott ki a CZ-re az egyezség részeként.

Ezen túlmenően elrendelte, hogy a Binance 1,35 milliárd dollárnyi jogtalanul szerzett tranzakciós díjat „adjon ki”, és fizessen 1,35 milliárd dollár bírságot a CFTC-nek.

Ezzel a tőzsdével szemben kiszabott bírságok összege 2,7 milliárd dollárra emelkedett.

Samuel Limnek, a Binance korábbi Chief Compliance Officerének 1,5 millió dolláros polgári jogi bírságot is fizetnie kell.

A végzés továbbá arra utasította a tőzsdét és a CZ-t, hogy igazolja, hogy a tőzsde vállalatirányítási struktúrát fog bevezetni.

Ez a struktúra magában foglalja egy független tagokból álló igazgatótanács, egy megfelelési bizottság és egy auditbizottság létrehozását. A CFTC március 27-én indított jogi eljárást a CZ és a Binance ellen.

A perben szövetségi törvények kijátszásával és illegális derivatív tőzsde működtetésével vádolták őket.

November 21-én, az Egyesült Államokkal kötött szélesebb körű egyezség részeként.

Igazságügyi Minisztériummal, a Pénzügyminisztériummal és a CFTC-vel kötött egyezség keretében CZ beleegyezett abba, hogy lemond a vezérigazgatói tisztségéről.

Ugyanezen a napon a CZ bűnösnek vallotta magát több polgári jogi és egy büntetőjogi vádpontban.

A Binance megtartotta első helyét a tőzsdék között

A CoinMarketCap adatai szerint a Binance továbbra is megőrizte pozícióját a legnagyobb globális tőzsde rangsorában.

bnb
Forrás: coinmarketcap.com

Az ábrán látható, hogy az elmúlt 24 órában a Binance kereskedési volumene meghaladta a 15 milliárd dollárt.

Ehhez képest a második legnagyobb tőzsde, a Coinbase jelentősen lemaradt.

A cikk írásakor a 24 órás kereskedési volumene 2,3 milliárd dollár körül volt. Ez megmutatta a két platform közötti jelentős különbséget.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A BNB fenntartja a normális tendenciát

A napi időkeret grafikonja a Binance Coin (BNB) esetében viszonylag normális trendet mutatott. Ez különösen a november 21-én a CZ-vel kapcsolatos hírek megjelenésekor tapasztalt visszaesés után volt így.

A december 18-i kereskedés zárásáig a BNB pozitív teljesítményt mutatott, több mint 1%-os értéknövekedést könyvelhetett el. Emellett 241 dollár körüli áron kereskedtek vele.

Jelen cikk írásakor 252 dollár körül kereskedtek vele, ami további 6%-os emelkedést tükröz.

Binance
Forrás: TradingView

A tendenciaelemzés azt sugallja, hogy a BNB-nek egyelőre sikerült függetlenítenie magát a folyamatban lévő jogi eljárásoktól.

Olvastad már? Egy bitcoin ETF elindulása vérfürdőt okozna a kriptotőzsdéken

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!