Idén már 15-ször halt meg a bitcoin

A Bitcoin Obituaries, azaz a Bitcoin Gyászjelentések oldala szerint a mainstream média idén már 15 alkalommal temette el a bitcoint, legutóbb éppen június 18-án.

Eszerint ráadásul a bitcoin nem is fog helyrejönni. A Google Trends adataiból az is kiderül, hogy a „bitcoin is dead” kifejezésre minden eddiginél többen kerestek rá a közelmúltban.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Öreg mondás nem vén mondás

Nemrégiben nagyot esett a BTC árfolyama, és ahogy lenni szokott, ilyenkor előkerülnek a kárörvendő jósok. Sokak szerint a bitcoin végleg bedőlt, mások viszont tudják, hogy ez a pénz jövője.

Az elmúlt hetek során az árfolyam egészen 18 ezer dollár alá zuhant, a Glassnode számai szerint pedig viszonylag sokan realizálták a veszteségeiket, egészen pontosan 7,3 milliárdnyi coint adtak el a tulajdonosaik a vásárlási árnál alacsonyabb árfolyamon.

A 99bitcoins.com oldal által fenntartott Bitcoin Obituaries listája alapján idén már 15 alkalommal temette a média a bitcoint.

A legutóbbi ilyen „gyászjelentést” az ismert aranyrajongó, Peter Schiff hozta össze, ő már amúgy is számtalanszor jósolta meg a teljes földbe állást az elmúlt évtized során.

Most is úgy véli, ez után már tényleg nem fog helyreállni a bitcoin.

„A hosszú távú tulajdonosok nem aggódnak, mert megéltek már 73%-os visszahúzódásokat is. De azok a közelébe sem értek a mostani piaci zuhanásnak. Az igazi lejtmenet még csak most kezdődött el. A bitcoin nem fog helyrejönni.”

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Egyre több a Google-keresés is

Schiff szerint ráadásul, ahogyan a recesszió mélyül, sokaknak el kell majd adnia a kriptóját, hogy fizetni tudják a számlákat.

A Google Trends adatai alapján kifejezetten sokan kerestek rá a közelmúltban a „bitcoin is dead” kifejezésre. Mikor legutóbb ilyen sok embert érdekelt ez, az a Terra május elejei bedőlésekor volt.

Az cikkek számát tekintve az idei év egyelőre a középmezőnyben helyezkedik el, 2020, 2012, 2011 és 2010 esetén is kevesebb alkalommal értékelték bukott projektnek a bitcoint.

2021-ben 47-szer írták ezt a médiában, 2020-ban pedig 14-szer. 2010-ben pedig mindössze egyetlen alkalommal volt szó arról, hogy miért is nem tud pénzként működni majd a bitcoin.

Összességében, az elmúlt évtizedben 455 alkalommal jelent meg a globális mainstream médiában olyan cikk, amelyben temették a bitcoint.

Olvastad már? Az idei év legnagyobb volumenjét tapasztalta a Cumberland OTC-pult

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Kapcsolódó hírek