Hongkongba is jöhetne a digitális jüan

-

A Hongkongi Nemzetközi Pénzügyi Intézet (HKIIF) elnöke, Xiao Geng nemrégiben egy rendezvényen részletesen beszélt a kínai jüanhoz kötött stablecoin bevezetésének lehetséges előnyeiről Hongkong számára.

Xiao a sajtóbeszámolók szerint egy helyi, nagyszabású pénzügyi rendezvényen tartott beszédet, amelyben kifejtette, hogy egy kínai jüanhoz kötött stablecoin erősíthetné az offshore CNY piacot és tovább növelhetné Hongkong nemzetközi pénzügyi központként betöltött szerepét.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az üzleti világ egyik központja

Xiao rámutatott, hogy Hongkong kulcsfontosságú szerepet játszik a kínai jüan nemzetközi népszerűsítésében, és a világ legnagyobb offshore CNY üzleti központjaként működik, már most, és ugyanezt a szerepet tudná játszani a digitális jüan esetében is.

Különösen innovatívnak nevezte az úgynevezett Nagy öböl régió határokon átnyúló pénzügyi lehetőségeit.

A beszéd során rávilágított, hogy Hongkong nagy hagyományokkal rendelkezik a pénzügyi innovációk tesztelésében, amit egy erős intézményi és piaci alap támogat, lehetővé téve a kísérletezést.

Xiao hangsúlyozta, hogy a város képes fejlett digitális pénzügyi infrastruktúrák támogatására és fejlesztésére, így a próbaüzemet zavartalanul végre lehet hajtani, bármiféle probléma vagy nehézség nélkül.

Összefonódás a kínai gazdasággal

Xiao javasolta egy, a kínai jüanhoz kötött stablecoin bevezetését a Nagy öböl régióban.

Ez a stablecoin, amely szabályozott blokkláncokon és digitális okosszerződéseken alapulna, megerősítené Hongkong szerepét a globális pénzügyi szektorban.

Egy ilyen stablecoin tovább erősíthetné Hongkong pozícióját azáltal, hogy kihasználja a város kísérleti zónaként betöltött szerepét a CNY nemzetközi terjeszkedés során és annak újszerű, CNY-alapú pénzügyi termékeit.

Távolodás az amerikai dollártól

Emellett ez az kezdeményezés tovább integrálhatná a szárazföldi Kína és a Hongkong-Makaó különleges gazdasági zónák pénzügyi rendszereit.

Xiao szerint a stablecoin kiegyensúlyozná a dollár uralta nemzetközi pénzügyi rendszert, miközben gazdagítaná az offshore CNY piaci termékek spektrumát.

Ezzel párhuzamosan a stablecoin rendszerébe különböző védelmi mechanizmusokat építenének be, hogy megvédjék a rendszerszintű kockázatoktól, amelyek a dollár esetleges összeomlásából adódhatnának, mivel a hongkongi dollár jelenleg az amerikai dollárhoz van kötve.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Peter Brandt megelőlegezi a Tether összeomlását és az USD bukását

Peter Brandt a világ legnagyobb stablecoinjának, a Tether-nek a stabilitásával kapcsolatban komoly kételyeinek adott hangot. Ez az aggodalma egybecseng az USDT-t és a Tether menedzsmentjét...

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!