Hogyan vásárolj és tárolj Ethereumot

-

Az Ethereum hálózatán szinte az összes aktivitás az ether (ETH) nevű saját kriptopénz segítségével működik.
Az ETH jelenleg 20 milliárd dolláros piaci kapitalizációval rendelkezik, a forgalomban lévő coinok száma pedig nagyjából 108 millió.

Ezzel pedig a második helyen van a kapitalizációs listán a kriptopénzek között.

Az Ethereum 2015-ben lépett a kriptoverzum porondjára. A CoinGecko adatai alapján az első jegyzése óta 2800%-os emelkedést tudhat maga mögött.

Amellett, hogy az 1500 dolláros eddigi legmagasabb árfolyamához képest most 87%-os mínuszban van, vonzó alternatív befektetésnek számít.

Ez valószínűleg az általános értékajánlata miatt van, mint decentralizált számítási platform.

Sokak szerint az ETH ígéretesebb kriptobefektetési lehetőség, mint a bitcoin. Néhány Fortune 500-as cég és pénzügyi intézmény is bízik az Ethereumban.

Úgy tekintenek rá, mint egy blokkláncos platformra, amely a következő generációs applikációk és pénzügyi alkalmazások létrehozásához nyújt alapot. Ezen okok miatt sok befektető adta hozzá a portfóliójához az ethert. De hogyan vásárolták meg? És hol?

Vásárlás kriptováltónál, tőzsdén

Valószínűleg az a legegyszerűbb, ha az Ethereumodat az országodban működő brókernél vásárolod meg.

Az ETH nagy népszerűségnek örvend a kriptós közösségben, kivétel nélkül minden bróker és tőzsde lehetőséget biztosít a vásárlására.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Válaszd ki a megfelelő váltót

Mikor a váltót keresed, szükség van némi kutatómunkára. A kriptopénzek természetüknél fogva rendkívül kockázatos eszköznek számítanak, a nagy lehetséges nyereség mellett.
Így értelemszerűen sok csaló is feltűnik a színen.

Szóval szükséges, hogy elvégezd a házi feladatod, mielőtt egy-egy platform mellett döntesz.

Elmondható, hogy egy kriptotőzsdének, váltónak rendelkeznie kell állandó székhellyel, megfelelő csapattal, és közösségi média-jelenléttel.

Emellett fontos az ügyfélszolgálat, a megfelelő likviditás, és a javak biztonsága is.

Néhány jól ismert név az iparágból, ahol tudsz ethert vásárolni: Binance, BitFinex, Coinbase, Kraken, eToro.
Regisztrálj a kiválasztott váltóra

Miután megvan az ideális jelölt, regisztrálj oda felhasználóként. Ez azt jelenti, hogy személyes adatokat is meg kell adnod a KYC – know your customer – szabályok miatt.

Ezekkel tudod bizonyítani, hogy az országod törvénytisztelő állampolgára vagy.

A váltóknak, tőzsdéknek erre a globális AML – anti money laundering, azaz pénzmosás-ellenes – törvényeknek való megfeleléshez van szüksége.

Miután ezekkel a lépésekkel megvagy, itt az ideje, hogy ETH-t vásárolj! Ehhez viszont először fiat pénzt kell beküldened a felületre. Ez sem túl bonyolult dolog.

Fiat beküldése kriptopénz vásárlásához

A megfelelő űrlapon add meg a bankszámlád vagy bankkártyád adatait. A legtöbb váltó és tőzsde nem ír elő magas minimumbefizetést, a legtöbbször 5 USD, az 1000-1500 forintnyi összeg is elegendő már.

Értelemszerűen ez attól függ, hogy a választott platform melyik országban üzemel, melyik a hivatalosan használt valutája.

A beutalt pénz egy idő után megjelenik a „fiat tárca” vagy hasonló elnevezésű űrlapon.

Hogy mennyi ideig tart, az a banki átutalás sebességétől, és a váltó rendszerétől is függ.

Miután a befizetést jóváírták, azonnal vásárolhatsz ethert. Persze érdemes megnézni az aktuális árat és a kereskedelmi volument.

Ethereum vásárlása stablecoinnal vagy más kriptóval

Az elmúlt két évben a kriptó-kriptó váltás elképesztő módon megnövekedett. A fiat-fedezetű stablecoinok – mint például a Tether, USDT – terjedése, és az egyre szigorodó banki szabályozások miatt ez nem meglepő.

Ha kriptóval akarsz másik kriptót vásárolni, azaz C2C tranzakciót végezni, az nagyon egyszerű.

Ehhez mindössze bitcoinra, vagy USA dollárral fedezett stablecoinra van szükséged, amelyek akár peer-to-peer váltókon is elérhetők, készpénzért cserébe.

Miután beszerezted ezeket, bármely váltónál tudsz velük más kriptókat vásárolni, természetesen ethert is.

Utald ki az ETH-t saját tárcába

Ez egy fontos lépés a vásárlás után. Utald el a javaidat egy olyan tárcába, amely a te fennhatóságod alatt van. Tőzsdén vagy brókernél tárolni a kriptóidat nem számít kockázatmentesnek.

Nagyon sok esett már áldozatul hekkelésnek.

Az egyik legutóbbi a Binance tőzsde feltörése volt, amely pedig forgalom alapján a világ legnagyobb kriptotőzsdéje.

Láthatod, hogy a javaidra milyen veszélyek leselkedhetnek, még a legnagyobb platformokon is.

Így a legjobb megoldás az, ha egy olyan tárcában tárolod a kriptopénzeid, amelynek a kulcsival te rendelkezel.

Ez lehet hardvertárca, mint amilyen a Trezor, Ledger, vagy a KeepKey. Ezenkívül szoftveres tárcát is használhatsz, például az Exodus vagy a TrustWallet programot.

Az Ethereum esetében pedig elérhetők úgynevezett kliens-walletek, amelyek széles körben használtak. Ilyen a MyEtherWallet vagy az Atomic Wallet.

Olvastad már?  Mi az Ethereum, és hogyan mükődik

Forrás: bitcoinist.com
Kiemelt kép: Tim Reckmann

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

Vendégbejegyzés A kriptopiacon zajlik a legújabb előértékesítési lehetőség, látszólag olyan nagy nevek nyomdokaiba lépve, mint a Dogecoin és a Shiba Inu. Egy új játékos lép a...

Dogecoin long vagy short? Íme, hol állnak a kereskedők a DOGE 13%-os esése után

A piac elemzése során kiderült, hogy a kereskedők a Dogecoin (DOGE) legutóbbi küzdelmei ellenére is pozitívan álltak a Dogecoin hozamához. A DOGE korábban úgy tűnt,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!