Hogyan formálhatja a blokklánc a jövőnket?

-

Sokszor bekövetkezik, hogy elkövetjük ugyanazokat a hibákat, újra és újra. Ragaszkodunk az könnyebb utakhoz, és megmerevedünk az elavult ötletek mellett.

Ahelyett, hogy nyitottak lennénk a változásra, szorosan megkapaszkodunk a múltban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


De érdemes belegondolni, hogy korábban olyan dolgokat is képtelenek voltunk elfogadni, mint a mikrobiológiai elméletek vagy a naprendszerünk felépítése.

Az új gondolatok ellenállása

Előfordul, hogy új ötletekkel szembeni ellenállásba ütközünk. Az elmúlt években olyanok is voltak, akik tagadták a mikroorganizmusok létét vagy az állófogadalmat.

Aztán megjelent a blokklánc, ami valódi forradalmat hozhat a technológiában és társadalomban.

Mi az a Blokklánc?

A blokklánc egy új technológia, amely egyfajta nyitott, átlátható könyvvezetési rendszert hoz létre. Az alapja a decentralizáció és a bizalom.

Ezzel a technológiával forradalmasíthatjuk nemcsak a pénzügyi rendszereket, hanem az egész társadalmat is.

A bizalom visszaszerzése

A hitelesség hiánya az új technológiák körül ma komoly problémát jelent. Olyan esetekben, mint Elizabeth Holmes hihetetlen vérvizsgálati technológiája vagy a Nikola elektromos autók alapítójának hamis videói, az emberek óvatosak lettek. De a blokklánc lehetőséget teremt a bizalom helyreállítására.

A bizalom technológiája

A blokklánc a kriptográfia és a konszenzusalgoritmusok segítségével teremt bizalmat. Az adatok integritását és hitelességét ellenőrzi, és szinte lehetetlenné teszi az adatok manipulálását.

Bár a átláthatóság néha zavaró lehet, azok, akik tisztességesen működnek, csak nyerhetnek vele.

A hatalom elosztása

A blokklánc gondolkodás azt kéri számon, hogy miért kellene egy központi szervnek uralnia az életünket és erőforrásainkat.

A decentralizáció révén mindenkinek ugyanaz az információ áll rendelkezésére, és a felesleges közvetítők kiküszöbölhetők. Így az egyének maguk is irányíthatják saját életüket.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Blokklánc a gyakorlatban: földtulajdon nyilvántartás

Nézzük meg, hogy a blokklánc milyen gyakorlati példákkal rendelkezik. Több ország is megpróbálja bevezetni ezt a technológiát a földtulajdon nyilvántartásában.

Svédország például már használja a blokkláncot a földtulajdon rögzítésére. Ezzel gyorsabbá és megbízhatóbbá válik a folyamat.

A jövő: Hatalom az egyének kezében

A blokklánc nem csak egy új technológia, hanem egy új gondolkodásmód is.

A decentralizáció és az átláthatóság alapján olyan jövőt építhetünk, ahol az egyének kontrollt gyakorolhatnak saját életük felett.

Bár még sok a bizalmatlanság, a földtulajdon nyilvántartás példájából látható, hogy a blokklánc valóban forradalmasíthatja a társadalmat.


Olvastad már? Teljesen betiltaná a szerencsejáték-hirdetéseket az ausztrál parlament

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az 5 legjobb kripto, amire érdemes odafigyelni ezen a hétvégén: Ripple (XRP), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Solana (SOL) és a ScapesMania

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg egy mozgalmas időszakot él át, számos kulcsfontosságú szereplő jelentős lépéseket tesz. Ezek közül a Ripple (XRP), a Cardano (ADA), a Polygon (MATIC), a...

Bitcoin Cash (BCH) technikai elemzés 11.30.

Prémium Bitcoin Cash (BCH) A Bitcoin Cash (BCH) árfolyama kissé csökkent azóta, hogy június 30-án elérte a 329 dolláros éves csúcsot. November 21-én az árfolyam kitört egy rövid...

Mozgolódnak a BTC-bálnák

A BTC árfolyama a 40 ezer dollárhoz közelít, de a bálnák még mindig tartják a pozícióikat. A kérdés, hogy mikor kezdenek eladásba? Az elemzők szerint...

A Tron alapítója szerint nem tudják megszabni, hogy kik használhatják a protokollt

Justin Sun a Tron alapítója nemrégiben a közösségi médiában utasította vissza a Reuters vádjait, amelyek szerint a hálózatát bűnözők is használják, mégpedig egyre nagyobb mértékben. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!