Házfelújításra is felhasználták az ellopott 8 millió dollárt a PlexCoin csalói

-

Egy új vádirat látott napvilágot abban az ügyben, amelyben az állítások szerint három kanadai lakos a PlexCoin ICO-átverés során 8 millió dollárt gyűjtött össze még 2017-ben.
Három kanadai lakos érintett abban az ICO-átverésben, amely a PlexCorps kriptoprojektjeként összesen nagyjából 8 millió dollár értékben károsította meg résztvevőit.

Az Ohio állam északi kerületének államügyészsége által július 24-én megjelentetett nyilatkozatban a PlexCorps-tulajdonos Dominic Lacroix és Sabrina Paradis-Royer, valamint Yan Ouellet volt alkalmazott szám szerint 5 vádpontban lehetnek vétkesek, amelyek között a bűnszövetkezés értékpapírcsalás és utalási csalás elkövetésére, valamint bűnszövetkezés pénzmosás elkövetésére tevékenységek is szerepelnek.
A három vádlott több millió dollárnyi befektetési vagyon mozgatásáért felel: a vállalat saját kriptopénzének szánt PlexCoin tőkebevonása során a befektetők által beruházott összegeket saját számlájukra utalták.
A jogalkotók szerint a 8 millió dollár egy részét a mindennapi kiadások fedezésére, valamint házfelújítási célokra használták.

Becsapták a befektetőket

A vádirat állítása szerint Lacroix, Paradis-Royer és Ouellet közösségimédia-bejegyzéseiken és weboldalakon keresztül tévesen mutatták be a PlexCoint a befektetőknek.
Az amerikai államügyészség szerint mindhárman hamisan állították, hogy a PlexCorps vezetősége egy Szingapúrban székelő, szakértőkből álló csapat, a befektetők pedig 29 napon belül akár 1345%-os megtérülésre számíthatnak.
A PlexCorps 9.269.218 dollárt szedett össze a PlexCoin ICO-n keresztül ezen állítások révén.
 

Elkezdődött a pereskedés

Az ohioi eset csak a legutóbbi fejlemény, amely az ICO elkövetőivel kapcsolatban történt.
Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) még 2017 decemberében rendelt el vészhelyzeti eszközbefagyasztást a PlexCorpsszal, valamint Lacroix-val és Paradis-Royerral szemben azon ügy részeként, amely az értékpapírtörvények megsértése miatt folyt.
Amikor 2018 júniusában megújították a befagyasztást, az SEC úgy hivatkozott Lacroix-ra, mint egy „visszaeső quebeci értékpapírtörvény-sértőre”.
A Cointelegraph még augusztusban számolt be arról, hogy az SEC sikeresen kieszközölt egy 7 millió dolláros elszámoltatást a PlexCorps, Lacroix és Paradis-Royer között.
Ezek ketten 4,5 millió dollárt kellett fizessenek — vagyis durván az ICO során gyűjtött pénz 55%-át —, további 1 millió dolláros polgári büntetést, valamint egyenként 348.145,25 dollár egyéb költséget.

Olvastad már? Éves csúcson az Ethereum árfolyama: ezért nyomhatja le a konkurenciát

Kiemelt kép: cryptovibes.com
Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Kriptobarát tőzsdebiztost neveztek ki Nigériában

A nigériai elnök kinevezte az új Tőzsdei Értékpapír- és Tőzsdei Bizottság (SEC) elnökét, hogy jó hatást gyakoroljon a tőkepiac szabályozására, a befektetői bizalom megerősítésére és...

5,3 milliárd dolláros büntetést kell fizetnie a Terraform Labs alapítójának

A Terraform Labs és Do Kwon, a cég alapítója ellen súlyos vádak merültek fel az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) részéről. A vádak szerint értékpapír-csalást...

A CoinPoker eltörölte az összes kifizetési díjat

Vendégbejegyzés A CoinPoker egy nagyon jól ismert kripto fogadási alkalmazás, és egyúttal a világ legnagyobb kriptopóker felülete is. Fejlesztői csapata kedden egy X-beli bejegyzésben közölte, hogy megszüntette...

A Bitcoin halálkeresztje intő jel

Az elmúlt napon a kriptopénzek piaca jelentős csapást szenvedett el, több mint 110 milliárd dollár összértéket veszített. A globális kriptopénz piaci tőke több mint 4%-os zuhanást...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!