Hírek

Házfelújításra is felhasználták az ellopott 8 millió dollárt a PlexCoin csalói

Egy új vádirat látott napvilágot abban az ügyben, amelyben az állítások szerint három kanadai lakos a PlexCoin ICO-átverés során 8 millió dollárt gyűjtött össze még 2017-ben.

Három kanadai lakos érintett abban az ICO-átverésben, amely a PlexCorps kriptoprojektjeként összesen nagyjából 8 millió dollár értékben károsította meg résztvevőit.

Az Ohio állam északi kerületének államügyészsége által július 24-én megjelentetett nyilatkozatban a PlexCorps-tulajdonos Dominic Lacroix és Sabrina Paradis-Royer, valamint Yan Ouellet volt alkalmazott szám szerint 5 vádpontban lehetnek vétkesek, amelyek között a bűnszövetkezés értékpapírcsalás és utalási csalás elkövetésére, valamint bűnszövetkezés pénzmosás elkövetésére tevékenységek is szerepelnek.

A három vádlott több millió dollárnyi befektetési vagyon mozgatásáért felel: a vállalat saját kriptopénzének szánt PlexCoin tőkebevonása során a befektetők által beruházott összegeket saját számlájukra utalták.

A jogalkotók szerint a 8 millió dollár egy részét a mindennapi kiadások fedezésére, valamint házfelújítási célokra használták.

Becsapták a befektetőket

A vádirat állítása szerint Lacroix, Paradis-Royer és Ouellet közösségimédia-bejegyzéseiken és weboldalakon keresztül tévesen mutatták be a PlexCoint a befektetőknek.

Az amerikai államügyészség szerint mindhárman hamisan állították, hogy a PlexCorps vezetősége egy Szingapúrban székelő, szakértőkből álló csapat, a befektetők pedig 29 napon belül akár 1345%-os megtérülésre számíthatnak.

A PlexCorps 9.269.218 dollárt szedett össze a PlexCoin ICO-n keresztül ezen állítások révén.

 

Elkezdődött a pereskedés

Az ohioi eset csak a legutóbbi fejlemény, amely az ICO elkövetőivel kapcsolatban történt.

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) még 2017 decemberében rendelt el vészhelyzeti eszközbefagyasztást a PlexCorpsszal, valamint Lacroix-val és Paradis-Royerral szemben azon ügy részeként, amely az értékpapírtörvények megsértése miatt folyt.

Amikor 2018 júniusában megújították a befagyasztást, az SEC úgy hivatkozott Lacroix-ra, mint egy “visszaeső quebeci értékpapírtörvény-sértőre”.

A Cointelegraph még augusztusban számolt be arról, hogy az SEC sikeresen kieszközölt egy 7 millió dolláros elszámoltatást a PlexCorps, Lacroix és Paradis-Royer között.

Ezek ketten 4,5 millió dollárt kellett fizessenek — vagyis durván az ICO során gyűjtött pénz 55%-át —, további 1 millió dolláros polgári büntetést, valamint egyenként 348.145,25 dollár egyéb költséget.

Olvastad már? Éves csúcson az Ethereum árfolyama: ezért nyomhatja le a konkurenciát

Kiemelt kép: cryptovibes.com

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂

Friss hírek

Snoop Dogg felfedte magát: ő áll egy népszerű NFT-Twitter mögött

A rapper azt állítja, hogy ő Cozomo de' Medici, egy álneves kriptotwitteres személyiség, akinek igen értékes NFT gyűjteménye van. (tovább…)

14 óra

Újra visszapattant a bitcoint, miután kis időre elveszítette a 40.000-es támaszt

A kínai ingatlanfejlesztő incidense hamarosan „elfelejtett esemény" lesz, mondja egy elemző, a piacok máris vállat vonnak a sztoritól. (tovább…)

18 óra

A Fear&Greed index alapján a bitcoin alulértékelt

A technikai elemzés egyik népszerű indikátora alapján úgy tűnik, a kereskedők többsége reménykedhet a hegymenetben. (tovább…)

23 óra

Texas követi Salvadort? A felmérés szerint a lakosok 37%-a akar kriptovalutás fizetést

Az államban nemrég lépett életbe két, a kriptovalutákkal kapcsolatos jogszabály, és számos vállalkozás már elfogadja a digitális fizetéseket. (tovább…)

2 nap

Jó hír: a hashrate növekszik, a banyászok pedig halmoznak

A Bitcoin bányászok a jelek szerint nem szívesen adják el BTC-jüket, mivel a hashrate a közelmúltbeli eladás ellenére is növekszik.…

2 nap

Dupla csúcs az Ethereum grafikonján

A héten eséssel kezdett a piac, az ether sem kivétel ez alól, már a 2000 dollárnál lévő támaszt figyelik az…

2 nap