Egy Wall Street-i veterán szerint tovább folytatódhat a bitcoin áremelkedése, amely eddig már 11.380 dolláros csúcsig vitte a kriptopénz értékét.

Egy hét alatt 20%-ot emelkedett a bitcoin értéke és Max Keiser szerint ez egészen 28.000 dollárig folytatódhat.

A Keiser Report házigazdája július 27-én több Twitter-üzenetben is azt jósolja, hogy hat számjegy felé tart a BTC/USD-árfolyam, miután átesik majd egy korrekción 30.000 dollárnál.

Peter Schiffnek „eldurran az agya”

Keiser akkor közölte jóslatát, amikor a bitcoin értéke átlépte a 11.200 dollárt. A 10.000 dolláros ellenállási szint csak pár óráig tartott ki, de az ide vezető út hosszabbnak bizonyult, mint a többi 2020-as áremelkedés.

„28.000 dollárig emelkedhet, mielőtt visszahúzódna, ezt követően pedig hat számjegyig mehetünk.” – írta Keiser

Keiser ismert arról, hogy milyen optimista és mennyire rajong a bitcoinért. A házigazda ismét belekötött Peter Schiff aranyrajongóba. Schiff azt ünnepelte, hogy az arany értéke új csúcson áll a dollárral szemben, de a bitcoin áremelkedésével nem törődött.

„Itt az ideje annak, hogy bizonyítson a bitcoin, meg kell tartania a 10 000 dolláros árfolyamot.” közölte egy vitában a Morgan Creek Digital társalapítójával, Anthony Pomplianóval.

Keisernek nem volt ideje erre és Schiff többi vitapontjára. Szerinte Schiff titokban már bánja, hogy nem a bitcoint választotta az arany helyett.

„Peter Schiffnek valahol éppen eldurran az agya.”

 

Egy elemző szerint kezd érdekes lenni a bitcoin árfolyama

Az arany egyre népszerűbb, mint menedékvaluta, amely a dollár gyengülésével egyre kecsegtetőbb befektetési lehetőséget kínál.

Ha a Fed ismét elvégez egy tőkeinjekciót és ezzel tovább gyengíti a dollárt, akkor a geopolitikai feszültségek és a koronavírus nyugtalanságot okozhat a befektetők körében.

A cikk írásakor 11.245 dolláron áll a bitcoin árfolyama.

Filbfilb, a Cointelegraph Markets elemzője szerint a különböző szintek megfordulása fordulópontot jelenthet a bitcoin számára, ugyanis korábban a 10.500 dolláros szint jelentős ellenállást jelentett.

„Kitörés! A 10.500 dolláros szintnek támaszszintté kell válnia, ezt követően pedig igazán érdekes lehet a helyzet.”

Olvastad már? A decentralizált tőzsdéken sem riadnak vissza a wash tradingtől

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂