Hatalmas veszteségeket szenvedett a Bithumb tőzsde

-

A Bithumb tőzsde nemrégiben jelentette be, hogy szervezeti problémákkal küzd, amelyek miatt elhalasztják a részvénykibocsátásukat, pár nappal később pedig nyilvánosságra hozták, hogy az éves bevételük 57,6%-kal esett vissza.

A Dél-koreai kriptotőzsde 2023-ban kevesebb, mint feleannyi bevétele tett szert, mint 2022-ben, a csökkenés mértéke pedig eléri az 57,6%-ot, erről számoltak be a helyi hírforrások.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A bevételek mellett ráadásul a nyereség is nagyot esett, valójában még komolyabb mértékben, 74,5%-os visszahúzódást tapasztalt a cég.

Az üzletmenet profitot termel, immár negyedik éve folyamatosan, ez mégis jelentős csökkenésnek számít.

A Bithumb elmondása alapján a bevétel csökkenése mögötti legfőbb ok a kriptopénzek árfolyamának a bedőlése, a kriptopiaci esés miatt.

A tőzsde emellett a tavalyi év negyedik negyedévében jutalékmentes kereskedési lehetőséget nyújtott a felhasználói számára, ez pedig szintén hozzájárult a bevételek csökkenéséhez.

A Bithumb az utóbbi években arra fókuszált, hogy a nehéz piaci körülmények ellenére is a lehető legszélesebb körű lefedettséget biztosíthassa az országban, és a szóvivőjük elmondása szerint továbbra is a rendszereik megerősítése az egyik elsődleges célkitűzés.

Nem érkeztek jó hírek a globális kriptopiacról sem a Bithumb számára, mivel a Crypto.com tőzsde a napokban jelentette be, hogy elindítja a saját Dél-koreai részlegét a helyi ügyfelei számára. Ez hatással lehet a Bithumb piaci részesedésére.

A Bithumb késlelteti az IPO-t

A Bithumb részvénykibocsátást akart végezni, hogy az első, részvénytársaságként működő kriptotőzsde lehessen Dél-Koreában, ezt már 2023 novemberében bejelentették.

Az akkori híradások arról szóltak, hogy a helyi Kosdaq tőzsdén 2025-ben jelenne meg a Bithumb.

A cég később hivatalosan is megerősítette, hogy értékpapír-kibocsátásra készülnek, és már meg is kezdték az ehhez szükséges lépéseket.

Viszont miután a korábbi vezető, Lee Jeong-hoon személye körül problémák merültek fel, a Bithumb a jelentések szerint behúzta a féket a részvények terén.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A hivatalos bejelentés alapján mindenesetre nem jogi problémák miatt halasztják el a részvénytársasággá válást, hanem azért, mert a vállalati belső folyamatokat át akarják alakítani, hogy alkalmazkodni tudjanak a változó intézményi körülményekhez.

Dél-Korea pénzügyi hatósága, az FSC nemrégiben adott be egy törvényjavaslatot, amely alapján a kriptoipari vállalatok vezetőségi tagjainak előzetesen regisztráltatni kellene magukat a hatóságnál, mielőtt elkezdhetnék a megbízatásukat.

Ha ez a javaslat életbe lép, akkor az új vezetőknek az FSC jóváhagyására is szükségük lesz, hogy elfogadják a pályázataikat.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Mark Yusko jóslata szerint a Bitcoin 2024-ben elérheti a 150.000 dollárt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Egyre meghatározóbbak az intézményi befektetők a bitcoin piacán

Az intézményi befektetők kulcsfontosságú szerepet játszanak a bitcoin piacán. A Glassnode legújabb elemzése szerint a nagy szervezetek, mint az ETF-ek, bányászok, kormányok és tőzsdék, összesen...

13 éve nem volt ilyen alacsony a bitcoin velocityje, de mit jelent mindez?

A bitcoin forgalma 13 éve a legalacsonyabb szintre esett, ami arra utal, hogy ma már inkább „digitális aranynak” tekintik, mint elektronikus készpénznek. Az aktuális on-chain adatok...

A kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált, megjósolja a következő 1000-szeres befutót

Vendégbejegyzés Egy ismert kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált a 2021-es bikapiacokon történő előértékesítő befektetéseiből, hatalmas FOMO-t és aranylázra készteti a bálnák és az...

Dogecoin (DOGE) árfolyam elemzés 06.14.

Prémium Dogecoin (DOGE) A bikák és a medvék gyakori időközönként megmutatják dominanciájukat, és ennek eredményeként a legtöbb token értéke egy előre meghatározott tartományon belül mozog. Mindeközben némi pozitív...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!