Hatalmas mérföldkövet ért el az Ethereum, de senkinek sem tűnt fel

-

Vitalik Buterin, az Ethereum alapítója 2018-ban adott be egy javaslatot, amely alapjaiban változtatta volna meg a protokoll működését.

Az ötletet akkor elvetették a fejlesztők, az Ethereum viszont most átlépte azt a mérföldkövet, amelyet akkor vetettek fel.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az EIP960 néven ismert fejlesztési javaslat maximálta volna az Ethereum lehetséges készletét, kicsivel több, mint 120 millióban, hogy így biztosítsák a platform gazdasági életképességét hosszú távon is.

Ha egy pénzeszköznek nincsen maximális készlete, akkor az infláció miatt gyakorlatilag teljesen el is értéktelenedhet akár.

Ezt akarta Buterin elkerülni azzal, hogy a bitcoinhoz hasonlóan egy maximális készletet vezet be, amely fölé nem mehet az ether mennyisége.

A fejlesztők akkor ezt elutasították, így az Ethereum a mai napig limitált készlet nélkül működik, arra hivatkozva, hogy a hálózati igényeket könnyebben ki lehet szolgálni egy rugalmas készlettel.

Az akkor meghatározott 120 milliós készlet viszont mégis meglett, hiszen a gas-díjak elégetése miatt a közelmúltban több ether fogyott, mint amennyit kibányásztak, a készlet így a meghatározott szint alá csökkent.

A mostani készletcsökkenés egyfajta mellékhatás, hiszen amikor az Ethereum áttért a bányászat helyett a szavazási, proof of stake rendszerre, az EIP1559 fejlesztési javaslat alapján a tranzakciós díjakat nem a validátorok kapják meg, hanem elégetésre kerül, kiveszik a forgalomból. A teljes készlet így jelenleg csökken.

Az ether grafikonját megnézve látható a piaci teljesítmény az elmúlt időszakból, amelyek fundamentális szempontból a készlet mennyiségére is reagál.

Az ether árfolyamára ható tényezők optimizmusra adnak okot, a mozgóátlagok közül az 50 napos fölötte tartózkodik mind a 100, mind a 200 napos mozgóátlagnak, és a kereskedők ezt összességében bikás jelnek tekintik.

ethereum
Forrás: tradingview.com

A kereskedési volumen mértéke jelentős ez arra utal, hogy a piaci érdeklődés szintje is nagy, ez pedig meg tudja alapozni a további növekedő árakat.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az ár ellenállással találkozott a magasabb árszinteken, de a visszahúzódás során stabilan megállapodott, így egy konszolidációs fázisban járhat, ahonnan ismét felugrás következhet.

Az RSI viszont egyelőre a semleges zónában van, az árfolyam sem túladottnak, sem túlvettnek nem tekinthető, ez az indikátor jelenleg nem nagy segítség a kereskedők számára, ha a várható mozgás irányát szeretnék megjósolni.


Olvastad már? Top 6 kriptovaluta karácsonyra – Bitcoint a fa alá

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

A Chainlink készen áll a nagy kitörésre?

A Chainlink (LINK) hetekig tartó csökkenés után erős fellendülést produkált. A közelmúltban bekövetkezett fordulat során a 12,96 dollár körüli támaszszintet is átlépte. Az ebből a...

4 kriptoprojektet nevezett meg szakértő, amelyek idén nyáron nagy hozamot hozhatnak

Vendégjegyzés A bikafutás és az altcoin-szezon a láthatáron van, a piaci feltételek stabilak, az altcoinok pedig potenciálisan robbanásszerű növekedésre készülnek. Az iparági bennfentesek előrejelzése szerint bizonyos kriptoprojektek...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!