Egymillió dollár. Pontosan ennyi a Buffett Bet 2.0 fogadásának főnyereménye. Az egész azon áll vagy bukik, hogy milyen teljesítményt nyújt majd a Morgan Creek Digital az S&P 500 nyereségéhez képest.

Vegyél részt promóciós játékunkban, és vidd el a több mint 20.000 forint összértékű nyeremények egyikét!

A Morgan Creek Digital társaság ezen a héten tette közzé a játékot, célja pedig, hogy propagálja a digitális eszközöket, és megmutassa, hogy a jelenlegi medve trend ellenére a kriptopénzeket biztosan nem kell félteni. Egyelőre még senki nem vállalta a kihívást. Ennek ellenére bizonyára akad majd valaki, hisz olyanokból, akik extrém módon hisznek az S&P 500-ban, és semmi lehetőséget nem látnak a kriptovalutákban, igazán sok van.

Miről szól a fogadás?

Egymillió dollárról. Így hangzana az egyszerű válasz. A játékban viszont ennél több van. A Morgan Creek Digital kitűnő reklámján túl céljuk az, hogy propagálják a kriptopénzeket, és rámutassanak azok hosszú távú lehetőségeire.

Ha a társaság kriptopénzalapjának nyeresége meghaladja az S&P 500 növekedését, akkor nemcsak az alap válhat népszerűvé, de a teljes kriptoszektor is elképesztő robbanást élhet meg.

Mik a feltételek?

Egyelőre sokat nem tudunk, de ha valaki úgy dönt, a Morgan Creek Digital ellen fogadna, majd pontosítanak. A fogadás viszont az alábbi leírással jött ki: bármely olyan befektető, társaság vagy alap elfogadhatja a kihívást, amely úgy gondolja, hogy az S&P 500 éves teljesítménye nagyobb nyereségeket ér majd el, mint a Morgan Creek Digital kriptoalapja.

Később majd pontosítják a felek követelményeit, majd 10 évet várnak a helyzet fejlődésére.

Az azonban érthető, hogy egymillió dollárt kap az, akinek igaza lesz. Még annak ellenére is, hogy eddig senki nem fogadott a társasággal szemben, valószínűleg erre nem kell sokat várni.

Hogy ki lesz a másik oldalon, még mindig nagyon kérdéses. Az elvárások szerint azonban mindenképp olyan ember áll majd ott, aki a kriptopénzek nagy ellenzője.

Gyere ki a hóra, Warren!

A fogadás névválasztásának van néhány oka. Nyilván már ti is tudjátok, hogy Warren Buffet nem tartozik a kriptopénzek barátságos szóvivői közé (és akkor még finoman fejeztük ki magunkat).

Buffett – mondjuk ki – a szektor legnagyobb gyűlölői között képviselteti magát. Ezt időről időre megerősíti a kriptopénzekre – főleg a bitcoinra – tett megjegyzéseivel.

Még ennél is lényegesebb az a tény, hogy Buffett 11 éve részt vett egy hasonló fogadásban. Akkor arra tette fel tétjét, hogy 10 év múlva (tehát 2017-ben) az S&P 500-nak nagyobb nyeresége lesz, mint különböző befektetési alapoknak. A fogadást Buffett nyerte, az ezzel járó összeget pedig jótékonysági célokra ajánlotta fel.

Hogy ezzel a Morgan Creek Digital Warren Buffettet szeretete volna közvetetten kihívni, nem tudjuk. Ő azonban még mindig csalásnak és „patkánykajá”-nak tartja a bitcoint, így nyilván nem lenne semmi problémája azzal, hogy a kedvenc S&P 500-át valami olyan csaló dologgal állítsa szembe, mint a kriptopénzek.

Akárki is fogadja el és nyeri meg a kihívást, a Morgan Creek Digital azt tervezi, hogy a győztes szintén jótékonysági célokra ajánlja fel nyereményét.

Forrás: kryptomagazin.sk

 

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!