Gary Gensler szerint a pereskedés hatékony módszer a kriptoipar szabályozására

-

A tőzsdefelügyelet, a SEC elnöke a Fehér Ház Pénzügyi Bizottsága előtt tanúskodott a héten, amely során több képviselő is aggodalmait fejezte ki a kriptoipar terén végzett munkája miatt.

John Rose arról kérdezte Genslert, hogy a SEC miért erőlteti a pereskedést, ha a felügyelet vezetőjének csapatában senki sem számít tapasztaltnak ezen a téren, így meglepő, hogy a kriptoipart mégis ilyen eszközökkel próbálják az irányításuk alatt tartani.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Gensler szerint ez a jó módszer jelenleg.

„A területen számos csaló és spekuláns található, és olyanok, akik meg sem próbálkoznak azzal, hogy megfeleljenek a törvényeknek. Az amerikai polgárokra nagy veszély leselkedik, és nap, mint nap kockázatokkal kell szembenézniük ezeken a platformokon, amelyek sokszor a felhasználóik ellen dolgoznak. Természetesen nem csak pereskedünk, hanem szabályokat is alkotunk. Az egyik a váltók, brókerek kezelésére vonatkozik, és már pár éve használjuk, és vannak más szabályok is, amelyek segítenek meghatározni, hogy mi számít tőzsdének, mi számít letétkezelésnek.”

A képviselők szerint viszont a jelenlegi ügyek inkább politikai célú eljárásoknak tűnnek, nem olyannak, amelyek a jogot és az igazságot akarják érvényesíteni.

Gensler szerint ez természetesen nem igaz, semmiféle politikai céljuk sincsen, és kizárólag az amerikai polgárok védelmével foglalkoznak.

Egy másik képviselő szerint az a tény is kérdéseket vet fel, hogy Gensler korábban a bankszektorban dolgozott, és így megkérdőjelezhetőek a szándékai.

Egyes nézetek szerint a kriptoipar elleni fellépés egyáltalán nem az amerikai lakosság védelme érdekében történik, hanem a digitális eszközök elleni kemény fellépés inkább a bankszektor megőrzését célozza.

Gensler ezeket a vádakat is visszautasította, elmondva, hogy a területet uraló csalás és manipuláció megköveteli, hogy azokat az amerikai befektetőket is képviselje valaki, akik megégették magukat a kriptóval.

Volt képviselő, aki viszont egyáltalán nem volt megelégedve ezzel a válasszal.

„Mr Gensler, az évek óta hangoztatott érvei ellenére én mostanra meg vagyok győződve arról, hogy maga egyáltalán nem egy pártatlan szabályozó. Ehelyett inkább azon dolgozik, hogy a saját maga erejét megnövelje, még akkor is, ha ez az átlag amerikai lehetőségeinek a csökkentésével jár, és ennek az országnak a pénzügyi jövőjét teszi tönkre ezzel.”

Egy másik képviselő azt a nézetet fejtette ki, hogy a kriptopénzek hasonlóak lehetnek a dollárhoz, viszont számos ember szemében egyfajta piramisjátéknak tűnik az egész.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Gensler viszont elmondta, hogy a kriptopénzek egyáltalán nem így működnek.

„A kriptopénzek nem olyanok, mint a valuták. Most azt mondjuk, hogy nem is teljesítik a követelményeket, hogy bárki pénzként használhassa őket. Egyszer, majd, valamikor talán, de az nem most lesz.”

Olvastad már? A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!