Fél éven belül jöhet a bitcoin ETF

-

Már jövő februárban piacra kerülhet az első amerikai spot bitcoin ETF, legalábbis Mike Novogratz így nyilatkozott.

A Galaxy Digital ügyvezetője a BlackRock és az Invesco információira hivatkozva mondta ezt, márpedig mindkét befektetési cég a Galaxy ügyfele.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Novogratz augusztus 8-án adta ki a Galaxy második negyedéves jelentését a részvényesek számára, nyilvánosságra hozva a cég 46 millió dolláros veszteségét erre az időszakra.

„Ez nagyon nagy jelentőségű ügy, mind a BlackRock, mind az Invesco oldaláról megvan a meggyőződés, hogy a kérdés nem az, hogy lesz-e, hanem, hogy mikor, és a becslések szerint ez hat hónapon belül megtörténik. De lehet, hogy már négy hónapon belül. Ez az időtartam az, amely után pont kerülhet a mondat végére, ennyi idő alatt el kell döntenie a SEC-nek, hogy engedélyezik-e a spot bitcoin ETF-et az USA-ban.”

A Galaxy ugyanazon a napon adta be a saját ETF-kérelmét, mint az Invesco, az USA negyedik legnagyobb eszközkezelője, 1,5 billió dolláros vagyonnal.

Novogratz szerint nincs értelme találgatni, hogy a SEC mikor hozza meg a végső döntést, mivel ahogy a hivatal esetében megszokott, nem dolgoznak előre megszabott ütemtervvel.

Az ügyvezető viszont elmondta, teljesen biztos abban, hogy a BlackRock és az Invesco beadványának az elfogadása után a piacon foggal-körömmel egymásnak esnek majd a versenyzők, hogy a lehető legnagyobb részesedést tudják megszerezni.

A Galaxy elnöke, Chris Ferraro szerint arra is nagy az esély, hogy a SEC végül azért fog egy spot ETF-et engedélyezni, hogy a közvélemény ne vádolhassa az innováció akadályozásával.

„Az is bármelyik nap megtörténhet, hogy a SEC egyszer csak azt mondja, ez az ETF-beadvány megfelel, ezt elfogadjuk. Aztán pedig vállon veregethetik magukat, hogy mostantól nem hívhattok minket kriptoellenesnek, hiszen éppen zöld utat adtunk egy ETF-nek. Igazából reménykedek, hogy a mi beadványunkkal történik ez meg.”

Az első fecskék

Az ETF-ek terén az első még akár korábban is megszülethet, ha a bíróság úgy dönt.

A Grayscale tavaly perelte be a SEC-et, mivel át akarta konvertálni a saját bitcoin alapját ETF termékké, de a hivatal ezt megvétózta.

Az elemzők szerint, ha az ügyben eljáró bíróság a Grayscale javára dönt a perben, akkor a SEC-nek valószínűleg nem lesz más választása, mint engedélyezni a konvertálást, ezzel együtt pedig néhány, vagy akár az összes többi ETF beadványt is elfogadhatják.

Olvastad már? A Bitcoin 15%-os esést tartogathat októberre

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!