Fejlemények a Kronos Research meghekkelése ügyében

-

A tajvani kriptotőzsdétől nemrégiben 25 millió dollárt loptak el, a támadók most viszont egy nagyon kedvező ajánlatot kaptak.

A Kronos API-kulcsai kompromittálódtak, és a támadók ennek segítségével fértek hozzá a rendszereikhez, és így tudtak ellopni több tízmillió dollár értékű kriptopénzt, főleg stablecoinokat.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A közösségi médiában a cég hivatalosan is bejelentést tett a lopásról, megnyugtatva a felhasználókat, hogy a javaik biztonságban vannak.

„Jelenleg nagyjából 26 millió dollár tűnt el a vállalat kriptoeszközeiből. Ez egy komoly mennyiség, a Kronos ennek ellenére fennakadás nélkül működik. Minden esetleges veszteség kárpótolva lesz a céges tartalékokból, egyetlen ügyfél és felhasználó sem fog kárt szenvedni.”

Nyílt levél a támadónak

A Kronos a nyilvánosság előtt ajánlotta fel a hekkernek, vagy hekkereknek, hogy ha visszaadják az ellopott pénz 90%-át, akkor a fennmaradó összeget megtarthatják, jutalomként a sebezhetőség feltárásáért.

Az ilyen típusú párbeszéd az elmúlt időszakban viszonylag gyakorivá vált a kriptoközösségen belül.

A CyberSwap esetében egy hekker olyan biztonsági rést fedezett fel a tőzsde okosszerződésében, amely lehetővé tette a tárcák kiürítését.

Ő saját maga ajánlotta fel a visszaküldést, a Kyber pedig 10%-os jutalmat adott ezért, miután az ellopott javak visszakerültek hozzá.

A CyberSwap esetén egy hasonló mértékű, szintén 10%-os díjért cserébe szintén visszakapta az ellopott tokeneket.

Ebben az esetben is a „megállapodás” nyilvánosan, de a szerződések digitális aláírásain keresztül zajlott le.

A DefiLlama adatai alapján az idei évben a különböző defi protokollokat ért támadások összege eléri az 1,2 milliárd dollárt.

A hekkerek nem pihennek

A kriptoiparban majdnem mindennaposnak számítanak a támadások, az Immunefi felmérése alapján az idei harmadik negyedévben 76 ismert esetről lehet tudni.

A 2022-es év hasonló időszakában 30 támadás történt, így a növekedés jelentős. A legnagyobb veszteségeket a szeptemberi hónap hozta, 332 millió dolláros kárral.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


November elején a Raft platform vesztett 3,5 millió dollárnyi ethert, és ugyanazon a napon a Poloniex tőzsdét is megtámadták, ahonnan 114 millió dollárt tudtak zsákmányolni.

A SlowMist egy biztonsági cég pedig nemrégiben hívta fel a figyelmet arra, hogy a kriptólopások új hulláma kezdett terjedni, amelyet hamis, ellopott média-fiókokkal hajtanak végre.

Olvastad már? A Bybit kriptotőzsde öt éves lesz, és átlépi a 20 millió felhasználót

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nigéria – Vajon a SEC új kripto szabályok lehetnek egy tervezet az Egyesült Államokban

A kriptopénzek elfogadása világszerte növekszik, és a Triple.A friss adatai megerősítik ezt a tendenciát. Tény, hogy 2024-re a becslések szerint a világ lakosságának 6,8%-a rendelkezik...

A Binance, az USDT és a Toncoin összefog – És most mi jön?

A Binance hivatalosan is bejelentette a Tether integrációját a Toncoin (TON) hálózatába. Az integráció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy USDT-t fizessenek be és vegyenek...

A Bitwise reklámjából NFT lesz

A Bitwise befektetési alap csütörtökön kiadta az első Ethereum-témájú reklámját, amely egy 39 másodperces videóként NFT token formájában is ki lesz adva, amelyet bárki kinyomtathat...

A CYBRO megközelíti az 1 millió dolláros előértékesítési mérföldkövet az ETH bálna érdeklődésének köszönhetően: 1,200% nyereség előttünk?

Vendégbejegyzés A számos korai fázisú projekt között, amelyek a kriptoszektor új növekedési korszakába lépve gombamód szaporodnak, nehéz diónak tűnik egy igazi gyöngyszemet találni. Egy értékes startup-ot az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!