Ezt kell tudni a Binance új vezérigazgatójáról

-

A Changpeng Zhao szerint Tenget a kormányzati szervekkel együtt dolgozó vezetői tapasztalata „magasan képzett vezető” – írja a CZ.

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptopénz tőzsdéjének, a Binance-nek az új vezérigazgatója nem ismeretlen a pénzvilágban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az új pozícióba való felemelkedése alátámasztja azokat a pletykákat, amelyek az év elején keringtek arról, hogy a Binance szabályozási problémái közepette ő a megfelelő személy a munkára.

A vállalat blogbejegyzése szerint Teng 2021 augusztusában csatlakozott a tőzsdéhez a Binance Singapore vezérigazgatójaként, és több mint három évtizedes tapasztalattal rendelkezik a pénzügyek és a szabályozási terület tekintetében.

A Binance új vezérigazgatójáról szóló adatok

Mielőtt a Binance-hoz csatlakozott, Teng az Abu Dhabi Global Market (ADGM) Pénzügyi Szolgáltatások Szabályozó Hatóságának vezérigazgatója, a Szingapúri Tőzsde szabályozási vezetője és a Szingapúri Monetáris Hatóság (MAS) vállalati pénzügyi igazgatója volt.

Az 52 éves szingapúri 13 évig, 2007-ig dolgozott a MAS-nál, mielőtt a helyi tőzsde szabályozási vezetői szerepét elvállalta.

A szingapúri tőzsdénél Teng egy olyan csoportot vezetett, amely a MAS-szal együttműködve olyan területeken érvényesítette a szabályokat, mint a kereskedés, az elszámolás és a tőzsdei jegyzések. Ezt követően hat évet töltött az ADGM-nél.

Changpeng Zhao (CZ), a Binance társalapítója és korábbi vezérigazgatója májusban Tenget a regionális piacok vezetőjévé nevezte ki, aki az Egyesült Államokon kívüli összes piacon, köztük a Közel-Keleten, Észak-Afrikában és az Európai régiókban folytatott tevékenységeket felügyeli.

Mint a Binance elárulta, regionális csapatokat vezetett a stratégiai partnerségek biztosítása és a tőzsde hatókörének bővítése érdekében.

Teng jelenleg a Global Fintech Institute nemzetközi tanácstagja és a Blockchain Association Singapore tanácsadó testületének tagja.

A Binance társalapítójával, He Yi-vel együtt a CZ belső köréhez és közeli bizalmasaihoz tartozik, a BNN Bloomberg júniusi jelentése szerint.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


„Magasan képzett vezető”

Tenget a CZ szerint „magasan képzett vezető”, akit a kormányzati szervekkel együttműködő magas rangú alkalmazottként szerzett tapasztalatai tesznek „magasan képzett vezetővé”.

A Binance korábbi vezérigazgatója úgy véli, hogy Teng átvezeti a tőzsdét a növekedés, az átláthatóság és a megfelelőség következő szakaszán.

Emellett fontos szerepet fog játszani abban is, hogy segítsen a kripto óriásvállalatnak megoldani a szabályozási problémáit.

„Megtiszteltetés és a legmélyebb alázattal lépek be a Binance új vezérigazgatójának szerepébe… A fényes jövő biztosítása érdekében mindent, amit az elmúlt három évtized pénzügyi szolgáltatási és szabályozási tapasztalatai során tanultam, arra szándékozom használni, hogy vezessem figyelemre méltó, innovatív és elkötelezett csapatunkat” – tweetelte Teng.

Olvastad már? Bybit: Egy világszínvonalú kripto-derivatíva tőzsde

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

13 éve nem volt ilyen alacsony a bitcoin velocityje, de mit jelent mindez?

A bitcoin forgalma 13 éve a legalacsonyabb szintre esett, ami arra utal, hogy ma már inkább „digitális aranynak” tekintik, mint elektronikus készpénznek. Az aktuális on-chain adatok...

A kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált, megjósolja a következő 1000-szeres befutót

Vendégbejegyzés Egy ismert kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált a 2021-es bikapiacokon történő előértékesítő befektetéseiből, hatalmas FOMO-t és aranylázra készteti a bálnák és az...

Dogecoin (DOGE) árfolyam elemzés 06.14.

Prémium Dogecoin (DOGE) A bikák és a medvék gyakori időközönként megmutatják dominanciájukat, és ennek eredményeként a legtöbb token értéke egy előre meghatározott tartományon belül mozog. Mindeközben némi pozitív...

A DTX Exchange, az Injective és a Fetch AI a piac élére áll, és bikás technikai adatokat mutatnak

Vendégbejegyzés Az AI-piac iránti növekvő optimizmussal számos vezető kriptopénz visszapattant a kulcsfontosságú árszintekre, és bikaerős növekedés előtt áll. Az AI-szektor vezető erősödői közé tartozik a Fetch.ai...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!