A Bitcoin és a kriptokereskedési megszállottság

-

A kriptodokumentumfilm felkarolja a blokklánc technológiát és az általa kínált lehetőségeket a befektetési folyamat decentralizálására.

A projekteket tokenizáló és a filmek pénzügyi kimenetelébe az egyének bevonását lehetővé tevő képességgel a blokklánc olyan átláthatóságot és hatékonyságot kínál, amely korábban nem volt elérhető.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az egyik ilyen, ezt a metszéspontot feltáró film a „Bull Run” című spanyol dokumentumfilm, amelynek nemzetközi premierje a dokumentumfilmek New York-i fesztiválján volt.

Az Ana Ramón Rubio által rendezett „Bull Run” azt állítja, hogy „a történelem első tokenizált filmje”.

A dokumentumfilm 2021 szeptemberében mindössze 24 óra alatt 320.000 eurót gyűjtött össze a tokenizáció révén.

Juanjo Moscardó producer a módszert úttörőnek nevezte, és összehasonlította a filmek finanszírozásának hagyományos módszerével, amely évekig is eltarthat.

A film befektetői BULL tokeneket kaptak, amelyek olyan biztonsági tokenek, amelyek a film adósságállományát képviselik, és bizonyos jogokat biztosítanak a film nyereségéhez.

E tokenek birtokosai jogosultak a blokkláncon keresztül elosztott nyereség bizonyos százalékára, valamint egyéb előnyökre, például premierekre való meghívásokra és produceri kreditekre.

A legfőbb befektető még 60 másodpercnyi műsoridőt is kapott a filmben, hogy azt mondhasson, amit csak akar, a felvételeket pedig különböző helyeken beépítették a filmbe.

A Bull Run dokumentumfilm a bikapiac alatti érzelmi utazást örökíti meg

A „Bull Run” a bikapiac alatt megélt érzelmi utazás lényegét örökíti meg.

Rubio, a rendező, a kereskedés és az általa kínált izgalmas nyereségek rabja lett.

Annak ellenére, hogy családja kritikával és szkepticizmussal nézett szembe, úgy döntött, hogy dokumentumfilmet készít a kereskedési megszállottságáról.

A film nemcsak a blokklánc-technológia alapjait járja körbe, hanem betekintést nyújt a prominens spanyol nyelvű kriptopiaci személyiségek véleményébe is.

A dokumentfilm egyfajta meta megközelítést alkalmaz, Rubio személyes útjára és magának a filmnek az elkészítésére összpontosítva.

Kiderül, hogy kereskedési megszállottsága hogyan szivárgott be a mindennapi életébe, még az interjúk során is.

Az egyik jelenetben, amikor Miguel Ángel González, a Bitcoin (BTC) al Día YouTube-csatorna házigazdája interjút készít vele, Rubio diszkréten átadja a telefonját egy csapattagjának, aki a háttérben folytatja a kereskedést.

Bár a „Bull Run” könnyed és humoros hangnemet üt meg, Rubio kereskedési függőségének a kapcsolataira, különösen a férjével való kapcsolatára gyakorolt hatását is érinti.

A film bemutatja a kriptopiac magasságait és mélypontjait, követve Rubio felismerését a kriptoeszközök spekulatív természetéről, és az ezt követő felfedezését annak, hogyan használják világszerte a bitcoint és a blokklánc technológiát az emberek életének javítására és a központosított rendszerek megzavarására.

A film előrehaladtával Rubio kriptoval kapcsolatos nézőpontja fejlődik.

Most már Bitcoin-hívőként azonosítja magát, és elismeri a többi érdekes projektben rejlő lehetőségeket, de továbbra is bizonytalan a jövőjüket illetően.

Rubio a Bitcoint ígéretes eszköznek tekinti, és elismeri, hogy jelenleg csak birtokosa.

Előre tekintve Rubio elgondolkodik azon, hogy a következő bikafutás idején újra átadja-e magát a kereskedési függőségnek.

„Nem tudom, hogy 2025-ben, amikor egy új bikafutás kezdődik, nem leszek-e kicsit nagyobb kereskedő. Meglátjuk, hogyan kezeljük ezt a függőséget”.


Olvastad már? Bybit: Egy világszínvonalú kripto-derivatíva tőzsde

Kiemelt kép: freepik.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb 3 Ethereum token, amivel 2024-ben kriptomilliomossá válhatsz

Az Ethereum tokenek hatalmasat emelkedtek a kriptopiacon az Ethereum ETF-ek jóváhagyásával kapcsolatos közelmúltbeli bejelentés miatt. A kriptoelemzők arra számítanak, hogy az Ethereum hálózat és az összes...

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!