Egy viharos hét után a bitcoin összehozta az idei évben indult bull-run második legnagyobb pozitív elmozdulását. Percek alatt 9 %-ot emelkedett, áttörve a 10 ezer dolláros lélektani határt, és elérte a 10300 usd-s árat.

Erőteljes zöld gyertya

Az elmúlt hét finoman szólva is hektikus volt a bitcoin számára. A kilenc nappal ezelőtti 13 ezer dollár után egy gyors visszaeséssel egészen 9000-ig zuhant az árfolyam.

Miközben a legtöbben ezt egy egészséges korrekciónak tekintik az emelkedő trendben, biztosra mondhatjuk, hogy sokakra ráijesztett az árfolyam legutóbbi lefelé mozdulása.

Mindazonáltal az elmúlt órákban a bitcoin kirajzolta a második legnagyobb zöld gyertyát az idei emelkedő ívben. Mintegy ezer dollárral emelkedett néhány perc leforgása alatt, amely 9,5 %-os erősödésnek felel meg.

Természetesen ezt azonnal felkapták a prominens kriptósok és a népszerű elemzők, akik nem szalasztották el a lehetőséget, hogy kommentálják az eseményeket.

Mi okozta a felszúrást?

A váratlan felugrás pontos okának meghatározása nem egyszerű kihívás, ha egyáltalán lehetséges. Mindenesetre a közelmúlt eseményei pozitív hatásúak a bitcoinra.

A nap folyamán Warren Davidson republikánus USA képviselő egy kongresszusi kriptó-vonatkozású meghallgatáson nagyon egyértelműen különbséget tett a bitcoin és az úgynevezett shitcoinok között.

Ahogy elmagyarázta, ez utóbbiak „eltéríthetőek”, manipulálhatóak különböző központi szereplők által, ez viszont lehetetlen a bitcoin esetében.

Ezenkívül, szintén a napokban, ismét egy republikánus képviselő, Patrick McHenry volt elég egyértelmű, mikor elmagyarázta, nincs olyan központi hatalom – még Kína sem – amely „végezni tudna a bitcoinnal”.

Valamint a FED elnöke szólalt még fel a bitcoin mellett, mikor az aranyhoz hasonló értéktárolóként definiálta.

Az Egyesült Királyságból is pozitív politikai vonatkozású hírek érkeztek, az ottani pénzügyminiszter elmondása szerint vizsgálják – nem pedig egyértelműen tiltják – a terület szabályozásának a kérdését, ide értve a Facebook Libra projektjét is.

Olvastad már? A Coinbase mostantól három kereskedési szignált is biztosít

Izgalmas látni, milyen váratlan mozgásokra, emelkedésekre képes mostanában a bitcoin. Talán ezzel egyfajta ízelítőt is kapunk arról, mit láthatunk majd a jövőben.

Forrás: cryptopotato.com

Kiemelt kép: Tom Crypto


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép estétek! 🙂