Ez a cikk számos tippet tartalmaz a Binance DEX biztonságosabb használatához.

-

Mielőtt elkezdenénk, fontos felhívni a figyelmet valamire, amelyet a Binance Academy fejtett ki Binance DEX tárcájának létrehozására vonatkozó útmutatójában:

„Mint Binance DEX-felhasználó, te fogod felügyelni az összes vagyonodat. Senki, még maga a Binance sem fog tudni segíteni a tárca helyreállításában, ha elveszíted a privát kulcsot, a memóriaszavakat vagy a kulcstároló fájlt.”

A pénztárca létrehozása után a Binance DEX a következőt generálja számodra:

 • Kulcstároló fájl (titkosított és jelszóval védett)

„A kulcstároló fájl tartalmazza a privát kulcsot, valamint a nyilvános kulcsot a címeddel együtt (mindkettő a privát kulcsból származtatott). Ez a fájl titkosított és jelszóval védett. Ez a pénztárca elérésének ajánlott módja, ha nem szeretnél egy támogatott hardvereszközt használni.”

 • Memóriaszavak (seed)

„A memóriaszavak egy BIP39 szólistán alapulnak – lehetővé teszik a tárca elérését, de nem szabad őket rendszeresen használni. A memóriaszavakat ajánlatos inkább tartalékként kezelni.”

 • Privát kulcs

„Lehetővé teszi a tárca elérését, de nem szabad őket rendszeresen használni. A privát kulcsot ajánlatos inkább tartalékként kezelni.”

A következő biztonsági tippeket a „Binance Chain Assistant” osztotta meg egy bejegyzésében a Binance közösségi fórumán:

 • „Senkivel ne oszd meg a memóriaszavaid!”

A Binance-től soha senki nem fog arra kérni, hogy a memóriaszavaidat oszd meg vele.

Bárki, akivel megosztod, átveheti az irányítást a vagyonod felett, és sem a Binance Chain hitelesítői, sem a Binance-től akárki (még maga CZ sem) nem lesz képes visszatéríteni a pénzeszközeidet.

 • „Ne tárold a memóriaszavaid nem biztonságos helyeken – e-mailben, titkosítatlan szövegfájlban vagy Excel-táblázatban!”

Ha elveszíted az irányítást az email-fiókod vagy más készüléked felett, és titkosítatlan formában tároltad a memóriaszavaid, könnyen elveszítheted a vagyonodat.

 • „Ne veszítsd/felejtsd el a memóriaszavaid!”

Amint Binance is rámutat, nagyon fontos, hogy a szavakat valóban biztonságos helyen tárold, és tudatosítsd, hogyha valaha elveszíted/elfelejted őket, senki nem fog tudni segíteni a visszaállításukban.

 • „Ne használd a memóriaszavakat a tárcák feloldásához!”

Ez azért fontos, hogy ne veszítsd el ezeket az adatokat valamilyen adathalász webhely/alkalmazás miatt.

Sokkal biztonságosabb a Trust Walletet vagy egy hardvertárcát (pl. Ledger Nano S-t) használni a tárca feloldásához.

Noha a Binance DEX weboldalának jelenlegi „A tárcád feloldása” oldala négyféle módot kínál a tárca feloldására, beleértve a memóriaszavak használatát is, ezt a lehetőséget a jövőben eltávolítják, és a szavakat akkor csupán a kulcstároló fájl visszaállításához lehet majd használni.

 • „Ne küldd a vagyonod nem igazolt címekre!”

Ennek az az oka, hogy a valódi „giveaway”-kampányok a különféle átverésekkel ellentétben nem fogják kérni, hogy először pénzt küldj egy adott címre.

 • „Ne használj SDK-t vagy olyan kereskedőbotot, amely nem 100%-ban megbízható!”

Ez azért fontos, mert „előfordulhat, hogy be kell írnod a privát kulcsod a könyvtárakba vagy a szoftverbe”, így az veszélybe kerül. Az aláíró szolgáltatás igénybevételének alternatív megközelítése sokkal biztonságosabb.

 • „Ne tüntesd fel a vagyonodat memóriaszavakkal!”

A következőket tudod tenni: (a) használj egy hardveres tárcát a tranzakciók aláírására; (b) offline eszköz segítségével generáld az aláírt tranzakciókat, majd azokat egy másik, internethez csatlakoztatott eszközön továbbítsd.

 • „Ne higgy a Binance DEX-től kapott proaktív e-maileknek!”

Ennek oka az, hogy a Binance DEX-nek nincs hivatalos ügyfélszolgálati csapata. Ezen felül a Binance Chain fejlesztőcsoportjától sem fogsz semmiféle e-mailt kapni.

 • „Használj külön tárcákat/címeket kereskedésre és hosszú távú tárolásra!”

Nagy vagyon hosszú távú tárolására célszerű olyan „hardver- vagy mobiltárcát használni, amelyekhez nem gyakran férsz hozzá.”

 • „Tartsd be a legjobb praktikákat az internet biztonságos használatához!”

Az ilyen bevált praktikák néhány példája: győződj meg arról, hogy a Binance DEX eléréséhez használt eszköz rendelkezik-e az operációs rendszer legújabb verziójával, hogy a böngésző vagy a tárcaalkalmazás legújabb verzióját használod a Binance DEX eléréséhez, hogy nem használsz megbízhatatlan böngészőbővítményeket, és hogy nem kattintasz nem ellenőrzött e-mailekben található linkekre/mellékletekre.

Olvastad már? Oroszország: nem mostanában fogják pénznek nyilvánítani a kriptopénzeket

Forrás: cryptoglobe.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!