Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

-

Prémium tartalom!

Üdvözlünk a prémium oldalunkon! Az iratkozz fel gomb megnyomása után regisztrálhatsz az e-mail-címeddel, és két prémium csomag közül választhatsz – havi vagy éves előfizetést. Kriptoworld Prémium csoportunk azt a célt tűzte maga elé, hogy segítsen a kriptopénz világának felfedezésében és megértésében. Az összes tag hozzáférést kap a legfrissebb piaci hírekhez, elemzésekhez és a legjobb befektetési lehetőségekhez a piaci trendek alapján. Ezenkívül a tagok hozzáférést kapnak exkluzív, discord szobához, ahol szakértők osztják meg tapasztalataikat és tudásukat a kriptopénzek világában. Csatlakozz most a Kriptoworld Premium csoportunkhoz, hogy előnyöket juthass a kriptopénzek piacán!
Havonta akár egy pizza áráért! 🙂

Prémium


Ethereum (ETH)

Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek.

A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható, de a legutóbbi eladási hullám váratlanul érte a kereskedőket.

A Coinglass adatainak elemzése azt mutatta, hogy az elmúlt 24 órában 174 millió dollárnyi likvidációt tapasztaltak az Ethereum esetében.

Ebből 80,42% volt long pozícióban. A zuhanás az árakat a 3.100 dollárnál lévő kulcsfontosságú keresleti zóna alá vitte.

Az Ethereum februárban tapasztalt rallyja alapján a 78,6%-os retracement szintet 3.160 dollárnál jelölték ki.

A legutóbbi veszteségek miatt a 12 órás munkamenet 3.007 dolláron zárt. Így a keresleti zóna a 3.100 dollár és 3.200 dollár között érvényét vesztette.

Másrészről, a rally ezt a dömpinget megelőzően elérte a 3.700 dollárt, mielőtt megfordult. Kialakult egy egy hónapos sáv, amely 3.160 és 3.700 dollár között mozgott.

A tartomány mélypontjai alá való merülés azt sugallta, hogy a likviditás kisöpörtetett, és szabad volt az út egy újabb rallyhoz 3.700 dollárig.

A technikai mutatók nem támogatták ezt az érvelést. Az OBV március közepe óta csökkenő trendben van, és folyamatos eladási volument mutat. A RSI 34-es értéken állt, ami a növekvő lefelé irányuló lendületet tükrözte.

Továbbra is kérdéses volt, hogy az Ethereum folytatja-e a csökkenő tendenciát és a 3.000 dolláros szint alá esik, vagy megfordítja a közelmúltbeli veszteségeket és gyorsan emelkedik 3.700 dollárig.

A technikai analízis lényege a kockázatkezelés és a legrosszabb forgatókönyvre való felkészülés, ugyanakkor annak felmérése, hogy melyik kimenetel lehet valószínűbb, és így nyereségesebb.

A likvidációs szintek azt mutatták, hogy a piac a felfelé irányuló mozgásnak kedvez.

A Cumulative Liq Levels Delta erősen negatív volt. Ez megmutatta, hogy a short likvidálási megbízások messze meghaladták a long megbízásokat.

Ez arra utalt, hogy az ETH esetében ezen a héten valószínűbb a felfelé irányuló mozgás.

Éppen felfelé, a 3.120, 3.180 és 3.650 dolláros szinteken volt a legnagyobb a likvidációs szintek koncentrációja, ami bikás célpontokká tette őket.

Ennek fényében az Ethereum további veszteségeket könyvelhet el, amikor a tradicionális piacok ezen a héten megnyitják a kereskedést.

A swing kereskedők a likvidációs szintek alapján a 2.850 dollár alatti stop-loss-al a vásárlást kereshetik.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!


FONTOS: Az itt megtalálható oktatási anyag nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. Szimplán ismeretterjesztő, informatív céllal jöttek létre. Ezen információk felhasználójának tudnia kell, hogy a piac kiszámíthatatlan és kereskedései után vállalnia kell a következményeket. A sikeres, profitábilis kereskedés nem garantált. Megosztom a gondolataimat, kereskedéseimet, pozíciómat, de felelősséget nem tudok és nem is fogok érte vállalni. Minden ember más kockázattűrő képességgel rendelkezik, ezért nem lehet mindenkinek egy általános választ adni, ami megfelelő lenne. Egyediek vagyunk. Ami valakinek jó befektetés, az másnak nem biztos. Ilyenkor fontos, hogy személyre szabottan kell döntést hozni, hiszen mindenki más gazdasági helyzete, célja, illetve gondolkodásmódja.


Nem ígérek / ígérünk semmilyen fix hozamot, profitot, amit a kereskedésekkel el tudsz érni.

Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!